Γ. Ραγκούσης στο Πρώτο: Ανεπιτυχής η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να σταματήσει την κατηφόρα της κυβέρνησης (audio)

«Είναι μια ανεπιτυχής προσπάθεια από αυτές που θα κάνει από δω και πέρα όσο μπορεί ο κ. Μητσοτάκης, για να σταματήσει την κατηφόρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, πάντα σε σχέση με την εκτίμηση που επιφυλάσσει γι’ αυτήν η ελληνική κοινωνία» σχολίασε σε σχέση με την χθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον ΑΝΤ1, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Με τούτα και μ’ εκείνα» με τον Φώτη Παπούλια.

«Μερικές φορές μάλιστα λέει και ψέματα, έχουμε ένα πολύ συγκεκριμένο παράδειγμα εμείς ως μέλη της εξεταστικής επιτροπής για την λίστα Πέτσα, το οποίο θα δει και το φως της δημοσιότητας» προσέθεσε ο κ. Ραγκούσης, σημειώνοντας ότι σήμερα θα κατατεθούν τα πορίσματα του κάθε κόμματος και η συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπή που θα τα συζητήσει θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Επιπλέον, χαρακτήρισε ανακριβέστατη την εκτίμηση του κ. Μητσοτάκη, ότι οι ανοδικές πληθωριστικές πιέσεις αποτελούν μια διεθνή συγκυρία που θα ομαλοποιηθεί. «Πολλές φορές έχει βρεθεί αντιμέτωπη η ανθρωπότητα με πληθωριστικά κύματα και κύματα ακρίβειας τα οποία δεν τιθασεύονται από την μια μέρα στην άλλη και εδώ είναι η μεγάλη ευθύνη της κυβέρνησης, εκτός από την πραγματική αιτία που μπορεί να οδηγεί κάθε φορά σε αναγκαστικές αυξήσεις στο κόστος ζωής, το κόστος παραγωγής, υπάρχει και αυτό που παρεισφρύει στις περισσότερες περιπτώσεις, που είναι η αισχροκέρδεια, ότι όλη αυτή η ατμόσφαιρα γίνεται μια ευκαιρία για διάφορους επιτήδειους να αυξήσουν αδικαιολόγητα τις τιμές εκμεταλλευόμενη το κύμα ακρίβειας. Είναι μια νοοτροπία που αν εκδηλωθεί είναι πολύ δύσκολο να την τιθασεύσεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επεσήμανε, αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την εργαλειοθήκη που είχε προτείνει, είχαν μιλήσει για ανάγκη θέσπισης, εδώ και μήνες, της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 800€. «Έχουμε καταθέσει και πρόταση νόμου γι’ αυτό, την οποία έχει καταψηφίσει η κυβέρνηση και ακόμα, θα έπρεπε να έχουν επιβληθεί κάποιες μειώσεις σε φορολογικούς συντελεστές που αφορούν κυρίως στα καύσιμα και την ενέργεια. Η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα από τα δύο, την ώρα που είχε λεφτά για να μειώσει τον φόρο για τα ακριβά σπίτια ή για τις γονικές παροχές όσων ήθελαν να περάσουν στα παιδιά τους περιουσίες του 1,5 εκατ. ευρώ περίπου. Γι΄ αυτούς είχε λεφτά ο κ. Μητσοτάκης» ανέφερε ο κ. Ραγκούσης.

&bgimg=https://www.ert.gr/themata/photos/2021/RADIO-prwto.jpg” frameborder=”no” scrolling=”no”] Ερωτηθείς τι κόμμα θέλει να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο κ. Ραγκούσης υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και παραμένει το κόμμα που ιδρύθηκε, ένα κόμμα της σύγχρονης αριστεράς το οποίο ταυτόχρονα επιδιώκουμε και θέλουμε να είναι το σπίτι για κάθε πολίτη που αυτοπροσδιορίζεται προοδευτικός, αριστερός, σοσιαλιστής, κεντροαριστερός και ούτω καθεξής». Σε σχέση με το ΚΙΝΑΛ και σε ερώτηση για το αν  ισχύει η πρόσκληση για προοδευτική διακυβέρνηση, απάντησε πως ανεξαρτήτως ηγεσίας, η πρόσκληση παραμένει, ενώ επανέλαβε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές. «Εμείς ζητούμε πλέον τις πρόωρες εκλογές, θεωρούμε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση στον τόπο για να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο στον οποίο έχει μπει η ελληνική κοινωνία και η μόνη λύση είναι άμεσα εκλογές».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος