Γ. Νικολού στο Πρώτο: Ο Στ. Τσακυράκης πίστευε ότι ή έχεις ένα δικαίωμα ή δεν το έχεις – Δεν μπορεί να γίνει καμία στάθμιση (audio)

«Ο Σταύρος Τσακυράκης πίστευε ότι ή έχεις ένα δικαίωμα ή δεν το έχεις. Αν το έχεις τίποτα δεν μπορεί να το κάμεις», τόνισε ο υποψήφιος διδάκτορας Νομικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Γιώργος Νικολού, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη, αναφορικά με το συμπόσιο που πραγματοποιείται στη Λέσβο για τον αείμνηστο καθηγητή.

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ελευθερία του λόγου. Αν έχεις ελευθερία του λόγου., τίποτα δεν μπορεί να το κάμψει, κανένας λόγος δημοσίου συμφέροντος δεν μπορεί να το κάμψει καi καμία στάθμιση δεν μπορεί να γίνει», πρόσθεσε ο ίδιος.  «Όταν έφυγε από τη ζωή το 2008 από τη ζωή, μια παρέα φίλων και παλιών μαθητών αποφασίσαμε να τιμήσουμε τη μνήμη του και να τη διατηρήσουμε, να την κρατήσουμε ζωντανή. Και ο καλύτερος τρόπος ήταν μια σειρά εκδηλώσεων. Ο καλύτερος τρόπος για να εξακολουθήσουμε να κρατάμε τη μνήμη του ήταν να εξακολουθούμε να συζητάμε για τις ιδέες», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο κ. Νικολού.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος