Γ. Μποντού – Αντιδήμαρχος Δ. Βόλου για τις εκκωφαντικές εκρήξεις – «Ήταν πραγματικά πρωτόγνωρες στιγμές, μια κόλαση»

Μετά τις τραγικές εκρήξεις πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο και τους 2500 κατοίκους της περιοχής να μεταφέρονται από την Ν. Αγχίαλο στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βόλου, η κ. Γεωργία Μποντού-Τοκαλή, αντιδήμαρχος Δ. Βόλου, μίλησε στην ΕΡΤ, εξηγώντας πως βίωσε τις αγχωτικές στιγμές των εκρήξεων αλλά και πως απομακρύνθηκαν οι πολίτες.

«Ήταν πραγματικά πρωτόγνωρες στιγμές, δραματικές στιγμές, μια κόλαση θα έλεγα. Η φωτιά να κατευθύνεται προς την πόλη μας. Αλλά το χειρότερο απ όλα ήταν οι εκρήξεις. Ήταν κάτι πραγματικά τραγικό. Φοβηθήκαμε όλοι και υπήρχε φυσικά μεγάλη κινητοποίηση και δόθηκε εντολή εκκένωσης της πόλης. Απαγόρευση κυκλοφορίας. Απομακρύνθηκαν άμεσα κάτοικοι και τουρίστες. Ο Δήμος Βόλου στο εκθεσιακό κέντρο φιλοξενεί ανθρώπους και προσφέρει φαγητό και νερό και υπάρχει περίθαλψη», είπε.

Όσο για το πόσο δύσκολο ήτα να πείσουν τους συμπολίτες να αφήσουν την πόλη και τα σπίτια τους, η κ. Μποντού ανέφερε: «Κατ’ αρχήν δόθηκε εν μέσω της Πολιτικής προστασίας μήνυμα είσαι σε όλους για την εκκένωση της περιοχής και συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι όπου εκεί είτε δια θαλάσσης με θαλάσσια μέσα, είτε με λεωφορεία είτε με δικά τους ΙΧ, κατευθύνθηκαν προς το Βόλο. Σε δικούς τους χώρους φιλοξενήθηκαν ή στους χώρους του Δήμου Βόλου».

Πρόσθεσε πως ήταν έντονος ο φόβος από τις εκκωφαντικές εκρήξεις και πως αυτή τη στιγμή υπάρχει κινητοποίηση από την Πυροσβεστική, με το μόνο που μπορούν όλοι οι πολίτες να κάνουν, να μην είναι κάτι άλλο από το να αναμένουν τις εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται ότι του 2500 είναι περίπου οι κάτοικοι οι οποίοι έφυγαν από την Ν. Αγχίαλο και έχουν φτάσει στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βόλου, όπου υπάρχουν χώροι φιλοξενίας, με φαγητό, νερό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος