Γ. Μπασιάς (πρώην Πρ. ΕΔΕΥΕΠ) στο Πρώτο: Οι ποσότητες των κοιτασμάτων καλύπτουν με φυσικό αέριο τη χώρα για 100 χρόνια (audio)

«Είναι αποθέματα συνολικά της τάξης 70 με 90 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, που αντιστοιχούν γύρω στα 12 με 15 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα όγκο» υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥΠ), Γιάννης Μπασιάς, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «To GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, για την περιοχή στην οποία θα ξεκινήσουν οι σεισμικές έρευνες, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.

«Σίγουρα τις ανάγκες της Ελλάδας τις καλύπτει. Και βέβαια μην νομίζετε ότι όλα αυτά θα βρεθούν. Συνήθως στη δουλειά μας, υπολογίζουμε ότι ένα 25%-20% είναι ένας μεγάλος βαθμός επιτυχίας, που είναι και αυτά σημαντικά, διότι οι ανάγκες της Ελλάδας σήμερα μπορεί να είναι 6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα τον χρόνο. Εάν κάνετε μια αναγωγή και κρατήσετε το 20%- 25% με 600 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, καλύπτετε τις ανάγκες της Ελλάδας για 100 χρόνια, που σημαίνει ότι θα υπάρξει η δυνατότητα και σε αυτή τη χειρότερη περίπτωση συμβολής και σε ανάγκες άλλων χωρών» συμπλήρωσε ο κ. Μπασιάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος