Γ. Κατρούγκαλος στο Πρώτο: Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται πίσω από τις παρακολουθήσεις και τις προσπάθειες συγκάλυψης (audio)

«Η ΝΔ επειδή δεν θέλει ουσιαστικά να διερευνηθεί σε βάθος αυτή η υπόθεση, προβάλει παρόμοια συμψηφιστικά αιτήματα και αντιπερισπασμούς» τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, βουλευτής και τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη, αναφορικά με το αίτημα της ΝΔ να συμπεριληφθεί στην έρευνα και η περίοδος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπάρχει το επιχείρημα από την πλευρά της ΝΔ, “γιατί να καλέσουμε αυτούς που θέλουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και να μην καλέσουμε και τους διοικητές της ΕΥΠ, των προηγούμενων περιόδων;”. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης λένε ότι “προφανώς, γιατί όχι, να καλέσετε όποιον θέλετε. Και αν θέλετε να κάνετε και μια εξεταστική για τα όσα έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ, όσα έγιναν επί της κυβέρνησης Σαμαρά όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, καλοδεχούμενη”», επισήμανε, υπογραμμίζοντας ότι κάθε επιτροπή πρέπει να έχει συγκεκριμένο εύρος έρευνας. «Αν ψάχνει κανείς για τα πάντα, καταλήγει να μην ψάχνει τίποτα. Θα γίνει λοιπόν τώρα η Επιτροπή για το παρόν σκάνδαλο, όπου τα στοιχεία είναι αδιάσειστα, και αν η κυβερνητική πλειοψηφία θέλει να ψάξει και άλλες περιόδους, εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση. Τουλάχιστον όμως να σέβεται τα συμφωνημένα. Είναι μείζον υπαναχώρηση -που δείχνει αυτό το κλίμα συγκάλυψης εκ μέρους της ΝΔ- να μην γίνει η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών όπως είχε συμφωνηθεί για αυτή την εβδομάδα», ανέφερε.

Υπενθύμισε ότι ανάλογο πρόβλημα δημιουργήθηκε και στην προσπάθεια της αντιπολίτευσης να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για τη «λίστα Πέτσα», καθώς η ΝΔ έχει πλειοψηφία στην επιτροπή. «Έχει όλα τα μέλη του προεδρείου, και επομένως έχει τη δυνατότητα και να ελέγχει την ατζέντα, αλλά ακόμη και να ελέγχει το ποιος θα καλείται. Το παράξενο και το οξύμωρο στην εξεταστική για τη λίστα Πέτσα, δεν είχε κληθεί ο ίδιος ο κ. Πέτσας, γιατί είχε αρνηθεί η κυβερνητική πλειοψηφία να τον καλέσει», δήλωσε.

«Ξέρουμε επομένως από την εμπειρία, ότι η ΝΔ θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην έρθουν νέα στοιχεία στην επιφάνεια. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι ήδη έχουμε προϊόντα ερευνητικής δημοσιογραφίας που δεν προέρχονται μόνο από εχθρικές προς την κυβέρνηση εφημερίδες ότι παρακολουθούνται 7-8 υπουργοί. Είναι σαν υδατοφράκτης η Επιτροπή σε νέες αποκαλύψεις», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, «εάν προκύψουν νέα στοιχεία, είναι πρώτα απ΄όλα το ζήτημα της πολιτικής ευθύνης η οποία θα πρέπει επιτέλους να αναληφθεί, δεν είναι δυνατόν να αναλαμβάνει πολιτική ευθύνη ένας απλός γενικός γραμματέας όπως ήταν ο κ. Δημητριάδης και να μην την αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός».

«Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν γνώριζε. Η ανάληψη πολιτικής ευθύνης γίνεται με την αναγνώριση του που ήταν το πολιτικό σφάλμα. Για να είμαστε καλόπιστοι, εγώ σας λέω ότι δεν γνώριζε για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, αν και είναι απίθανο. Ρωτήθηκε επανειλημμένα εάν γίνονται άλλες παρακολουθήσεις πολιτικών. εκεί δεν είπε ότι δεν γίνονται, ή ότι γίνονται και να αναλάβει την πολιτική ευθύνη. Είπε ότι δεν γνωρίζει. Είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς αυτή την απάντηση», διερωτήθηκε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. «Όλος ο χειρισμός εκ μέρους του δείχνει ένοχη συνείδηση και δικαιολογεί αυτό που εμείς και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι πίσω από τις παρακολουθήσεις και από τις προσπάθειες συγκάλυψης, βρίσκεται ο ίδιος», τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος