Γ.Γ Πρασίνων : Ζητούμενο ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης με δικαιοσύνη (audio)

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την Παγκόσμια Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στη Γλασκώβη.
Με ανοιχτά όλα τα σημερινά προβλήματα από την ενεργειακή φτώχεια μέχρι την κλιματική κρίση, τα όλο και συχνότερα ακραία καιρικά φαινόμενα, την μετανάστευση και το προσφυγικό για κλιματικούς λόγους και τον στόχο για μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ήπειροι, κυβερνήσεις, θεσμοί, κόμματα, η Κοινωνία των Πολιτών, ΜΚΟ καλούνται να αποφασίσουν τώρα για ό,τι ήδη ζούμε και πρόκειται να ζήσουμε ως ανθρωπότητα.

Στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, την εκπομπή ‘Γεώπολις’, τη Μαρία Κονταξή και τον Δημήτρη Φαναριώτη μίλησε η ΓΓ της Ευρωπαϊκής Ομάδας των Πρασίνων, κ Βούλα Τσέτση.
Όπως είπε, ένα μήνα πριν τη Διάσκεψη όλα παραμένουν ανοιχτά αν σκεφτεί κανείς πως μέχρι σήμερα υπερδυνάμεις όπως η Κίνα και η Ινδία δεν έχουν υποβάλλει επίσημα στοιχεία για τις εκπομπές ρύπων. Από την πλευρά του, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρόκειται να διαμορφώσει ψήφισμα με τις θέσεις που θα υποβάλλει η αντιπροσωπεία του στη Διάσκεψη, με την ΕΕ να καλείται να βρει συμμάχους αλλά και να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις.
Όπως είπε η κ Τσέτση, ζητούμενο για τους Ευρωπαίους Πράσινους είναι η κατεύθυνση σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης με κοινωνική, οικονομική, οικολογική δικαιοσύνη, περισσότερες θέσεις εργασίας και πιο βιώσιμη κοινωνία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος