Γ. Φλωρίδης στο Πρώτο για το ΠΑΣΟΚ: Ένα κόμμα που δεν θέλει να συμβάλει στην πολιτική σταθερότητα της χώρας δεν έχει τύχη (audio)

Αναφερόμενος στο θέμα των εκλογικών συνεργασιών και της στάσης που τηρεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη συζήτηση που έχει ανοίξει λόγω της απλής αναλογικής και της πιθανότητας να μην προκύψει από τις εκλογές αυτοδύναμη κυβέρνηση, ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα είπε τα εξής: «Ένα κόμμα το οποίο δηλώνει ότι δεν θέλει να συμβάλει στην πολιτική σταθερότητα της χώρας, αυτό το κόμμα δεν έχει τύχη. Γιατί όταν λες ότι “υπάρχω αλλά δεν θέλω συνεργασία ούτε από εδώ ούτε από εκεί” αυτό σημαίνει ότι αναιρείς τον λόγο της ύπαρξής σου».

«Ο κόσμος ειδικά από ένα κόμμα που κυβέρνησε τόσα πολλά χρόνια, δεν μπορεί να διανοηθεί ότι αυτό το κόμμα έρχεται και λέει σήμερα ως ένα “ΚΚΕ του Κέντρου” ότι εμένα δεν με ενδιαφέρει οποιαδήποτε κυβερνητική λύση». «Άρα γιατί υπάρχεις; Εάν δηλαδή, μπει η χώρα σε μία περίοδο αποσταθεροποίησης, όπου, δεν προκύπτει αυτοδύναμη κυβέρνηση-είτε από εδώ είτε από εκεί, δεν έχει σημασία- είναι δυνατόν να έρχεσαι και να λες εμένα δε με νοιάζει; Ε τότε γιατί υπάρχεις; Ο κόσμος θέλει τα κόμματα για να μπορούν να δίνουν λύση στα προβλήματά του. Πότε έρχονται οι λύσεις; Όταν οι δυνάμεις οι οποίες υπάρχουν και ευαγγελίζονται τις λύσεις αυτές μπορούν να κυβερνήσουν είτε αυτοδύναμα είτε μετέχοντας σε συμμαχικά σχήματα. Αλλιώς τι τα λες τα μεγάλα λόγια;» συμπλήρωσε ο κ. Φλωρίδης.

Ερωτηθείς αν μπορεί να προκύψει και στην Ελλάδα μια παρόμοια πολιτική εξέλιξη με αυτή της Ιταλίας στις πρόσφατες εκλογές, επισήμανε πως «είμαστε σε μία φάση, όπου το ευτύχημα είναι ότι η παραδοσιακή δεξιά στην Ελλάδα, είναι αυτή την στιγμή σε επαφή με το κέντρο», υπογραμμίζοντας ότι σε αυτό, καταλυτικό ρόλο παίζει ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος ενθέτει τις πολιτικές στο κέντρο.

«Άρα παραμένει η κοινωνία συνασπισμένη σε έναν σημαντικό στόχο που είναι η ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας. Άρα μια κοινωνική και οικονομική ευημερία όταν αυτή μπορεί να προκύψει. Προς το παρόν αντιμετωπίζει με όποια επιτυχία την οικονομική κρίση που έχει ενσκήψει στην Ελλάδα διαθέτοντας όλους τους οικονομικούς πόρους και ταυτόχρονα την διασφαλίζει απέναντι στην απειλή. Άρα με γεγονός εδώ ότι η δεξιά είναι σε επαφή με τις κεντρώες ιδέες της κοινωνίας, τα πράγματα δεν φαίνεται ότι θα οδηγήσουν σε κάτι ανάλογο με την Ιταλία» υποστήριξε.

Παράλληλα, σημείωσε πως στην περίπτωση που στην Ελλάδα πάμε σε ένα σύστημα «παρδαλών συμμαχιών» και με την χώρα μας να αντιμετωπίζει εθνικό κίνδυνο, κάτι που δεν υφίσταται στην Ιταλία, θα επιχειρηθεί αμέσως κάτι από την Τουρκία, εφόσον ο Πρόεδρος Ερντογάν ή όποιος Τούρκος στη θέση του βρει αδύναμο πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα. «Θα πρέπει να το αποφύγουμε σε κάθε περίπτωση» υπογράμμισε.

Επιπλέον, ο κ. Φλωρίδης προσέθεσε «η νάρκη που έθεσε σε βάρος της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ με το σύστημα της απλής αναλογικής, πρέπει να την ξεπεράσουμε με κάθε τρόπο και ελπίζω χωρίς απώλειες». «Αυτά τα συστήματα είναι εμπεδωμένα σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες αλλά αυτές δεν αντιμετωπίζουν μόνιμο εθνικό κίνδυνο όπως εμείς. Πουθενά, καμία χώρα δεν έχει το πρόβλημα το δικό μας. Εμείς έχουμε ανοιχτή μόνιμη απειλή. Άρα λοιπόν δεν συγχωρείται στην Ελλάδα χαλάρωση της διακυβέρνησης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα που τέθηκε στον κ. Φλωρίδη εάν η υπόθεση των παρακολουθήσεων μοιάζει να απομακρύνει το σενάριο συνεργασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε την άποψη  ότι είναι δύο ξεχωριστά ζητήματα το πώς το αντιλαμβάνεται ο κόσμος, δηλαδή η εκλογική βάση και οι ηγεσίες από την άλλη. «Έχω την εντύπωση ότι ο τρόπος που χειρίστηκε το ζήτημα αυτό η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν ωφελεί το κόμμα αυτό, γιατί είναι μεν ένα σοβαρό θέμα το οποίο χρειάζεται μία διερεύνηση και να υπάρξουν απαντήσεις από τη μία μεριά κι από την άλλη οι αδυναμίες που υπάρχουν στην ΕΥΠ να διορθωθούν. Όμως ο κόσμος αυτή την περίοδο έχει πολλά σοβαρά προβλήματα και ερωτώμενος, σε όλες τις δημοσκοπήσεις, τα βάζει σε μία σειρά. Το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών έρχεται μακράν τελευταίο, που σημαίνει δηλαδή ότι προέχει η πολιτική σταθερότητα στη χώρα» συμπλήρωσε ο κ. Φλωρίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος