Γ. Χαρίτος στο Πρώτο: Τα δεδομένα και οι προβλέψεις για την συνάντηση Μπένετ-Πούτιν στο Σότσι-ΑΝΑΛΥΣΗ (audio)

Πρώτη φορά από την ανάληψη των πρωθυπουργικών του καθηκόντων, ο Ναφτάλι Μπένετ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Σότσι, την Παρασκευή. Κύριο θέμα της συνάντησης η πορεία των σχέσεων Ρωσίας-Ισραήλ, οι οποίες τους τελευταίους μήνες διάγουν μάλλον ψυχρή περίοδο, με την κατάσταση στη Συρία να αποτελεί εδώ και χρόνια το ΄βαρόμετρό’ τους.  Επί θητείας Νετανιάχου, η Ρωσία επεδείκνυε ανοχή στις ισραηλινές επιδρομές κατά ιρανικών στόχων.  Ωστόσο,  με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης των Μπένετ-Λαπίντ, η Ρωσία άλλαξε τακτική και ενθάρρυνε το καθεστώς Άσαντ να ανταπαντά.

Τι ακριβώς θα κριθεί στη συνάντηση Μπένετ-Πούτιν και γιατί τόσο η Ρωσία, όσο και η διακυβέρνηση Μπάιντεν επιμένουν να συνιστούν αυτοσυγκράτηση στο Ισραήλ έναντι της ιρανικής παρουσίας στην περιοχή;

Τα δεδομένα αναλύει ο δρ. Γαβριήλ Χαρίτος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή ,ο ερευνητής στο ισραηλινό Ινστιτούτο Μπεν-Γκουριόν και επισκέπτης καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου διδάσκει Ιστορία των Πολιτικών Σχέσεων Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος