Γ. Αγγελοπούλου – Ζ. Μακρή: Από την Ορεστιάδα ξεκίνησε η δράση «Μικρή Επανάσταση στην Εκπαίδευση»

Η Πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη παρευρέθηκε στην Ορεστιάδα στο πλαίσιο της πανελλαδικής εμβέλειας δράσης του Δήμου Τρικκαίων με τίτλο: «Μικρή Επανάσταση στην Εκπαίδευση: Αναδεικνύουμε τις ψηφιακές δυνατότητες των Ελλήνων του Αύριο», που ουσιαστικά αφορά σε εκπαίδευση μαθητών/τριών σε ρομποτική, μηχανική και προγραμματισμό.

Στόχος της δράσης είναι να αναδειχθούν οι ψηφιακές δεξιότητες των επόμενων γενεών της χώρας, με έμπνευση από την Επανάσταση του 1821 και προσαρμογή στα δεδομένα της νέας εποχής.

Τα ψηφιακά αυτά «όπλα», τα εργαλεία του 21ου αιώνα, δημιουργούν συνθήκες για «να αποτελέσει η Ελλάδα ένα ισχυρό τροχό στο όχημα που θα μας οδηγήσει στη – σύγχρονη πια – 4η βιομηχανική επανάσταση».

Το έργο αποτελεί έναν μοναδικό τρόπο για να κατανοήσουν οι μαθητές τα ιδεώδη της Ελληνικής Επανάστασης και την ιστορία της χώρας μας, μέσα τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς. Παράλληλα, στόχος είναι να μάθουν να σκέφτονται ως «μηχανικοί», αναπτύσσοντας την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων, διευρύνοντας και τη δημιουργικότητά τους.

Σε δηλώσεις της η κυρία Αγγελοπούλου τόνισε: “Κάνουμε πράξη μια ιδέα, η οποία προτάθηκε στην Επιτροπή Ελλάδα… επειδή ζούμε στην εποχή που μπαίνουμε βίαια σε νέο αιώνα τεχνολογίας και μάθησης… Τα παιδιά μας στα σχολεία πρέπει να έτοιμα να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που μπορούν να βρουν μπροστά τους. Αυτό λοιπόν είναι ένα πρόγραμμα με kit ρομποτικής και μηχανικής μάθησης, το οποίο συμβολικά λόγω της χρονιάς θα πάει σε 1.821 σχολεία Δημοτικά και Γυμνάσια. Ο αριθμός των kit είναι 8.653. Ήδη εδώ ήρθαν τα πρώτα kit και τα δώσαμε στους μαθητές. Έχουν σαν θέμα τον «Θούριο» του Ρήγα και μ’ αυτό τον τρόπο τιμάμε αυτή την χρονιά. Δηλαδή προσπαθούμε μ’ αυτές τις μικρές επαναστάσεις να κάνουμε τα παιδιά μας κατόχους των μεγάλων επαναστάσεων, που χρειάζεται να κάνουν στην ζωή τους για να αντιμετωπίσουν, όλες αυτές τις αλλαγές, που έρχονται βίαια στην ζωή μας.

Πρόκειται για μια δράση συνεργασίας και συνέργειας του Υπουργείο Παιδείας με την Επιτροπή “Ελλάδα 2021”, με την ΚΕΔΕ, με τους Δημάρχους και με τους Καθηγητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτή η δράση ξεκινά λοιπόν από εδώ, από την Ορεστιάδα από το πιο βόρειο και το πιο όμορφο μέρος της Θράκης μας”.

Ηχηρό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας από Ζέττα Μακρή και Γιάννα Αγγελοπούλου

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή με αφορμή την επίσκεψή της στην Ορεστιάδα, για την παρουσίαση της δράσης εκπαιδευτικής ρομποτικής του Δήμου Τρικκαίων έστειλε μαζί με όλους τους παρευρισκόμενους, ηχηρό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

“Σήμερα, από την Ορεστιάδα, με την Πρόεδρο της Επιτροπής “Ελλάδα 2021″, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Τρικκαίων, τον Δήμαρχο Ορεστιάδας και πολλές φίλες στέλνουμε το μήνυμά μας για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και φέρουμε με υπερηφάνεια, σεβασμό, αποφασιστικότητα και τόλμη το σήμα-σύμβολο της ημέρας. Γυναίκες και άνδρες, μαζί, δυνατοί, ενωμένοι στη ζωή και στον αγώνα για την πάταξη της έμφυλης βίας”.

Ρεπορτάζ: Μαρία Μανάκα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος