Ευ. Τσακαλώτος: Αντιφατική η στάση του Βερολίνου – Κρίσιμες επαφές για το χρέος (video)

Κομβικής σημασίας χαρακτηρίζονται οι επαφές του Έλληνα υπουργού Οικονομικών στην Ουάσιγκτον για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, εν μέσω της αντιπαράθεσης Ευρώπης-ΗΠΑ για το θέμα, στην ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. 

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τονίζει ότι η στάση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι αντιφατική, καθώς από τη μία απαιτεί να παραμείνει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, και από την άλλη δεν αποδέχεται την αναγκαιότητα ρύθμισης του χρέους.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Τσακαλώτο, ζήτησε από τους Ευρωπαίους να προχωρήσουν σε ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους, προκειμένου αυτό να γίνει βιώσιμο, ενώ κάλεσε και την Αθήνα να παραμείνει πιστή και συνεπής στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων.

Την πάγια θέση του ΔΝΤ για τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, καθώς και για μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 1,5% του ΑΕΠ, επανέλαβε ο Πολ Τόμσεν.

Υπέρ μιας ρεαλιστικής δράσης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους από την ευρωζώνη τάχθηκε ο διοικητής της Τράπεζας Της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στο Αssociated Press.

Σήμερα Σάββατο, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντάται με τoυς επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς και τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν.

Ρεπορτάζ: Μ. Γελαντάλις
Πηγή: ΕΡΤ1

Σχετική είδηση: Σύγκρουση Κορυφής για το ελληνικό χρέος στην Ουάσιγκτον (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος