Επιχείρηση της αστυνομίας στην παλαιοχριστιανική κοινότητα της Κορινθίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Κυριακής 18/2 επιχείρηση της αστυνομίας στην Κορινθία, στην περιοχή όπου διαμένει η αυτοαποκαλούμενη παλαιοχριστιανική κοινότητα.

Στο σημείο βρίσκεται δικαστικός λειτουργός, κοινωνικοί λειτουργοί, οι οποίοι με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ πρόκειται να δουν τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας με τα τέσσερα παιδιά.

Ειδικότερα η αστυνομία καλείται να ερευνήσει – με τη συνδρομή κοινωνικών λειτουργών- πόσα παιδιά είναι μέλη της κοινότητας που ζει στη συγκεκριμένη περιοχή, εάν έχουν δηλωθεί οι γεννήσεις τους όπως ορίζει ο Νόμος και ποιοι είναι οι γονείς τους.

Επιχείρηση της αστυνομίας στην παλαιοχριστιανική κοινότητα της Κορινθίας

Το ζευγάρι που τις τελευταίες μέρες έχει εμφανιστεί και έχει κάνει δηλώσεις στα Μέσα ενημέρωσης δηλώνει ότι έχει 3 ανήλικα παιδιά και μια ενήλικη κόρη η οποία έχει αποκτήσει ένα δικό της μωρό.

Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα μετά από επεισόδιο που έγινε  ανάμεσα στην οικογένεια και κυνηγούς το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ακολούθησε επιχείριση της Αστυνομίας, είχαν βρεθεί αυτοσχέδια πυροβόλα όπλα, φυσίγγια, τόξα, βέλη, μαχαίρια και τσεκούρια και είχαν συλληφθεί οι γονείς.

Επιχείρηση της αστυνομίας στην παλαιοχριστιανική κοινότητα της Κορινθίας

Οι γονείς έχουν δηλώσει ότι έχουν επιλέξει να ζουν μακριά από τις ανέσεις του σύγχρονου πολιτισμού, σε λαγούμια και στοές όπως οι πρώτοι Χριστιανοί.

Μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας από την κοινωνική λειτουργό αναμένεται να ενημερωθεί ο εισαγγελικός λειτουργός, σχετικά με τα ευρήματα που προέκυψαν.

Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης | ΕΡΤ

Σχετικές ειδήσεις:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος