Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών εμμίσθων δικηγόρων, μισθωτών μηχανικών και υγειονομικών

Σε λειτουργία τέθηκε η ειδική πλατφόρμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών ετών 2019 – 2020 που αφορά πάνω από 23.000 έμμισθους δικηγόρους, μισθωτούς μηχανικούς και υγειονομικούς.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου του ΕΦΚΑ, η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στους ενδιαφερόμενους μέσω του ιστότοπου του e-Ε.Φ.Κ.Α. https://www.efka.gov.gr επιλέγοντας:

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες → Μισθωτοί → «Ηλεκτρονική Υπηρεσία Επιστροφής Εισφορών σε έμμισθους δικηγόρους, μισθωτούς μηχανικούς και υγειονομικούς» με τη χρήση κωδικών TAXISNET και δήλωση Α.Μ.Κ.Α.

Επισημαίνεται ότι δεν απαιτείται η υποβολή συνοδευτικών δικαιολογητικών ή η προσέλευση των ενδιαφερομένων στις τοπικές υπηρεσίες του e-Ε.Φ.Κ.Α.

Οι αιτήσεις θα συσχετίζονται με τα αποτελέσματα, που επήλθαν ή επέρχονται στην ασφάλιση των συγκεκριμένων προσώπων με τη χρήση από τους εργοδότες τους της συσχετιζόμενης «Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Τροποποίησης της Ασφάλισης για Έμμισθους Δικηγόρους, Μισθωτούς Μηχανικούς και Υγειονομικούς» (σχετική εγκύκλιος e – Ε.Φ.Κ.Α. 65/2021), η λειτουργία της οποίας παρατείνεται μέχρι και 31.12.2023, ώστε σε περιοδική βάση να επιστρέφονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων τα ποσά των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών των ετών 2019 – 2020 που τους αναλογούν, αφού προηγουμένως διενεργηθεί συμψηφισμός των επιστρεφόμενων ποσών με τυχόν βεβαιωμένες οφειλές τους προς τον e-Ε.Φ.Κ.Α.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος