Επίσκεψη της ΕΡΤ3 στην σύγχρονη πόλη των Τρικάλων

Η ΕΡΤ3 ταξιδεύει τους τηλεθεατές στα Τρίκαλα. Μια υπερ-σύγχρονη πόλη. Ανοίγοντας την ροή των υδάτων του Ληθαίου ποταμού με ένα απλό “application” ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, εξηγεί ότι οι κάτοικοι στον Δήμο απολαμβάνουν την ζωή με την βοήθεια της τεχνολογίας σε περιβάλλον ηρεμίας.

Οι δημότες είναι επαρκώς εμβολιασμένοι σε ποσοστό πάνω από 80% και με επίγνωση της δύσκολης καταστάσεως που προκάλεσε ο covidμ σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου. Όπως επισημαίνει το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην περιφέρεια, στα χωριά, όπου ρίχνει το βάρος της ενημέρωσης για την ανάγκη του εμβολιασμού.

Η ποιότητα ζωής είναι χαρακτηριστικό των Τρικάλων. «Στον δήμο το ποδήλατο είναι τρόπος ζωής και όχι για μια βόλτα. Ξεκινώντας το πρωί από το σπίτι για την εργασία, έχοντας να διανύσει το πολύ πέντε λεπτά με το ποδήλατο, ο πολίτης δεν αγχώνεται και έχει μια ήρεμη ημέρα, χωρίς άγχος για το παρκάρισμα ή το μποτιλιάρισμα».

Το μυστικό της επιτυχίας στον δήμο είναι απλό. Η συμμετοχή. «Καμία κοινωνία δεν θα αλλάξει αν αυτό ξεκινήσει μόνο από την πολιτική ηγεσία, αν οι κάτοικοι δεν συμβαδίζουν με τις αποφάσεις των διοικούντων».

Η σημερινή κατάσταση στον Δήμο δεν ήταν αυτονόητη. Χρειάστηκε δουλειά και συνεχής εκπαίδευση των πολιτών επί χρόνια.

Διασχίζοντας μια από τις παλαιότερες γέφυρες της πόλεως, 13 συνολικά, που κατασκευάστηκε το 1887 από Γάλλους και επέζησε από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο κάνοντας ποδηλατάδα, η Κατερίνα Ρενιέρη μαζί με τον Δήμαρχο, επισκέπτονται την λαϊκή αγορά της πόλεως.

Σε μια περιοχή, όπου το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού είναι αγρότες, η λαϊκή αγορά αποτελεί θεσμό, τα τελευταία πενήντα χρόνια και λειτουργεί καθημερινά. Την Δευτέρα μάλιστα στήνουν τους πάγκους τους πωλητές και από άλλους νομούς, με πλήθος προϊόντων.

Δυο χρόνια με την πανδημία, η κατάσταση στις λαϊκές αγορές είναι πολλή άσχημη. Ο τζίρος έχει πέσει κατακόρυφα, στο 70-80% δηλώνουν οι πωλητές στην αγορά των Τρικάλων και απευθύνουν έκκληση προς όλους να εμβολιαστούν, προκειμένου να επιστρέψει η ζωή στους προηγούμενους ρυθμούς της.

Έπειτα από διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους, ο χώρος απέκτησε μια μοναδική μορφή για τα ελληνικά δεδομένα. Άπαντες την οποία χαρακτηρίζουν κόσμημα και αποτελεί πρότυπο λειτουργίας και εξυπηρέτησης των καταναλωτών, από όλο τον νομό, που πραγματοποιούν εκεί τις αγορές τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος