Επεκτείνεται και για χρέη του 2017 η ρύθμιση των 120 δόσεων (video)

Απλοποιείται η διαδικασία, με την οποία μπορεί ένας επαγγελματίας ή μία υπερχρεωμένη επιχείρηση να ενταχθεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό. Η ρύθμιση αφορά περισσότερους και οι 120 δόσεις επεκτείνονται και για τα χρέη του 2017. Παράλληλα αυξάνεται και το ύψος των οφειλών που ρυθμίζονται. Με τις αλλαγές αυτές, οι οποίες περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για να υπαχθεί το 99% των ελευθέρων επαγγελματιών με χρέη προς το Δημόσιο.

Στις 120 δόσεις μπαίνουν και οι βεβαιωμένες οφειλές έως το τέλος του 2017 αντί του 2016 που ίσχυε μέχρι τώρα.

Σχετικά με τη διαδικασία υποβολής αίτησης, καταργούνται 18 έγγραφα ενώ μια αναζήτηση στην πλατφόρμα εμφανίζονται όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπως , βεβαιώσεις ΕΝΦΙΑ, Ε1- Ε3- Ε9, συγκεντρωτικές καταστάσεις, εκκαθαριστικά.

Άμεσα ξεμπλοκάρουν οι υπό κατάσχεση τραπεζικοί λογαριασμοί με την υπογραφή της σύμβασης αναδιάρθρωσης.

Παράλληλα αυξάνεται και το όριο οφειλών που στις 125.000 προς την Εφορία και πρόσθετα έως 125.000 προς τον ΕΦΚΑ( από 50.000 ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα αντίστοιχα). ‘Ετσι συνολικά φθάνει στις 250.000 ευρώ από 100.000 που ήταν μέχρι τώρα.

Η ρύθμιση επεκτείνεται σε όσο τον δυνατόν περισσότερους.  Στις 120 δόσεις μπαίνουν και τα χρέη των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων, που μπορεί να μην είναι επιχειρηματικά δάνεια αλλά ιδιωτικά χρέη επαγγελματιών, όπως ένα στεγαστικό, που δεν συνδέεται, ωστόσο επηρεάζει την επιχειρηματική δραστηριότητα

Αμέσως μετά το καλοκαίρι στις 120 δόσεις αναμένεται να έχουν δικαίωμα 2,9 εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι, που χρωστούν στην εφορία πάνω από 2,5 δις ευρώ.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Άντζυ Μανουσέλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος