Επάγγελμα Ξεναγός: Ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης στο ΕΚΠΑ

Tην έναρξη ταχύρρυθμου προγράμματος κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διάρκειας δύο μηνών, ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού.

Η έναρξη του προγράμματος γίνεται σε συμμόρφωση προς την υπ’ αριθμ. 1342/2022 Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας/Τμήμα Δ’ και την υπ’ αριθμ. 126/2022 Γνωμοδότηση του Β΄ Τμήματος του ΝΣΚ σχετικά με την υποχρέωση υλοποίησης τεσσάρων ταχύρρυθμων προγραμμάτων κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού, όπως έγινε αποδεκτή στις 22/09/2023 από την υπουργό Τουρισμού.

Κατόπιν τούτων, η υφυπουργός Τουρισμού, αρμόδια για την Τουριστική Εκπαίδευση, Έλενα Ράπτη, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, υπέγραψε την απόφαση υλοποίησης του πρώτου από τα τέσσερα ταχύρρυθμα προγράμματα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού, με τη συνεργασία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

  • Το ταχύρρυθμο πρόγραμμα απευθύνεται στους απόφοιτους των τμημάτων Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και Ιστορίας και Εθνολογίας πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων της αλλοδαπής, που επιθυμούν να λάβουν την άδεια του ξεναγού στην Ελλάδα. Οι θέσεις του προγράμματος ορίζονται έως πενήντα.

Oι ενδιαφερόμενοι/ες που επιθυμούν να συμμετέχουν στο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης πρέπει να υποβάλουν αίτηση από 16/10/2023 μέχρι και 29/10/2023 στο ΕΚΠΑ (ταχ. δ/νση: Φιλοσοφική Σχολή ΕΚΠΑ, Τομέας Ιστορίας, 4ος όροφος, 409 και ώρες 9:00 – 14:00).

Επισυνάπτεται η απόφαση του προγράμματος: https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A81%CE%A7%CE%9A465%CE%A7%CE%98%CE%9F-%CE%9E7%CE%9E

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος