Ένθετο Υγεία: “Καμπανάκι” κινδύνου για την ψυχική υγεία των εργαζομένων από τον Π.Ο.Υ.

«Καμπανάκι» για την προστασία της ψυχικής υγείας στους χώρους εργασίας έχει κρούσει ο ΟΗΕ και η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας. Γίνονται συστάσεις προς τους επικεφαλής των επιχειρήσεων και τους εργοδότες για τη μείωση των εντάσεων αλλά και του ψυχολογικού στρες που κοστίζει ακριβά στους πάσχοντες και την κοινωνία. Ο Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχαναλυτής, Στέλιος Στυλιανίδης, μίλησε για το φλέγον θέμα στη Σμαράγδα Αγορογιάννη.

Δείτε ακόμα στο ένθετο για την ΥΓΕΙΑ του ΕΡΤNEWS:

Χειμερινή κολύμβηση: η συνήθεια που φέρνει ευεξία: Όλοι έχουμε ακούσει για τα οφέλη της χειμερινής κολύμβησης. Είναι όμως πανάκεια; Στο ένθετο για την ΥΓΕΙΑ βλέπουμε ποιες είναι οι ευεργετικές της ιδιότητες αλλά και τι πρέπει να προσέξουν όσοι αποφασίσουν να βουτήξουν για πρώτη φορά σε παγωμένα νερά.

Η αξία της πρωινής γυμναστικής για την καρδιά και τα αγγεία: Η πρωινή σωματική δραστηριότητα σχετίζεται με μεγαλύτερη μείωση κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις και αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο σε σύγκριση με τη μεσημεριανή και απογευματινή, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο ευρωπαϊκό επιστημονικό περιοδικό Προληπτικής Καρδιολογίας. Αναλυτικά όλα τα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία της μελέτης στο Ένθετο για την ΥΓΕΙΑ.

Δείτε ακόμη:

Νορβηγία/ Πρωτεΐνη υποδεικνύει μέσε σε 24 ώρες αν η χημειοθεραπεία είναι αποτελεσματική: Οι ασθενείς με αιματολογικούς καρκίνους ταλαιπωρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα, εβδομάδες ακόμα και μήνες, μέχρι να δράσει η χημειοθεραπεία στην οποία υποβάλλονται. Ερευνητές στη Νορβηγία ανακάλυψαν μία πρωτεϊνη στα καρκινικά κύτταρα που «συμπεριφέρεται» διαφορετικά, ώστε να δίνει απάντηση μέσα σε 24 ώρες, για το αν η θεραπεία είναι αποτελεσματική.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΑΓΟΡΟΓΙΑΝΝΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος