Εντατικοί οι έλεγχοι στα λιμάνια για τεστ και έγγραφα εμβολιασμού

Το πρώτο κύμα αδειούχων άρχισε ήδη τις διακοπές του στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Από το πρωί της Πέμπτης τα έγγραφα των ταξιδιωτών περνούν από ελέγχους από τα στελέχη του Λιμενικού πλέον, οι επιβάτες στα πλοία θα πρέπει να προσέρχονται στο λιμάνι μία ώρα πριν την αναχώρηση τους.

Για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού λιμενικοί εξετάζουν εξονυχιστικά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης ή τα τεστ, μοριακά ή rapid

Η κίνηση είναι αυξημένη για τη Θάσο. Ελάχιστοι επιβάτες δεν γνώριζαν τη διαδικασία, κυρίως επισκέπτες από το εξωτερικό, οι οποίοι έπρεπε να μετακινηθούν από το λιμάνι της Κεραμωτής στη Χρυσούπολη για να κάνουν το τεστ, χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα, καθώς τα δρομολόγια προς το νησί είναι πυκνά.

Αυστηροί έλεγχοι γίνονται και στους επιβάτες που ταξιδεύουν από την Ηγουμενίτσα προς την Κέρκυρα. Στο νησί φτάνουν κάθε μέρα ένα με δύο κρουαζιερόπλοια. Το αν οι επιβάτες θα αποβιβαστούν εξαρτάται από την πολιτική της κάθε εταιρείας, ενώ υπάρχει πίεση από τους τοπικούς φορείς να αλλάξουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στο μεταξύ το 80% των κλινών στο ξενοδοχείο καραντίνας της Κέρκυρας έχει γεμίσει από περιστατικά ασθενών ή όσων ήρθαν σε επαφή με κρούσμα. Στο νοσοκομείο της Κέρκυρας νοσηλεύονται έξι άτομα, ενώ ένας 73χρονος βρετανός που ήταν εμβολιασμένος με τις δύο δόσεις νοσηλεύεται με έντονα συμπτώματα στη ΜΕΘ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος