Ενώσεις Ξενοδόχων στο Πρώτο: Υψηλή πληρότητα το 15ήμερο-Μετά τις 10 Ιανουαρίου δεν υπάρχει ζήτηση (audio)

Γεμάτα τα καταλύματα στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς τα δύο τριήμερα και φέτος τα Χριστούγεννα, ωστόσο οι ξενοδόχοι εκφράζουν έντονη ανησυχία για το τι θα ακολουθήσει στον  κλάδο τους, ενόψει της παραλλαγής Όμικρον, αμέσως μετά τις γιορτές.

«Από τις 120 μέρες του χειμώνα, λειτουργούμε 15 ημέρες που δεν είναι ικανές να αντισταθμίσουν τις ζημιές που έχει υποστεί ο κλάδος και μάλιστα όταν παρατηρεί κανείς πόσο αυξημένο είναι το ενεργειακό κόστος και το κόστος των προμηθειών από τις πρώτες ύλες, είναι δύσκολο για τους επιχειρηματίες να ορθοποδήσουν» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο, η πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων και Ενοικιαζόμενων Δωματίων Αράχωβας, Καλούσα Ναυπακτίτη.

«Οι μέρες των γιορτών είναι παντού δυνατές μέρες. Μετά τις 10 Ιανουαρίου τι θα κάνουμε;» προσέθεσε. Τις μέρες αυτές ωστόσο είναι  πολύ μεγάλη η πληρότητα. «Υπάρχουν λίγες ακυρώσεις τελευταίας στιγμής λόγω κάποιας αρρώστιας, γι’ αυτό μπορούν όσοι θέλουν να επισκεφθούν την  περιοχή να κάνουν μια αναζήτηση κατευθείαν στα ξενοδοχεία ή στις πλατφόρμες να δουν αν υπάρχει τελευταία στιγμή διαθεσιμότητα» συμπλήρωσε η κ. Ναυπακτίτη. «Ο καιρός είναι υπέροχος, έχουμε ήλιο, έχουμε χιόνι από τα 1250 μέτρα και πάνω, το χιονοδρομικό είναι στην καλύτερή του απόδοση αυτές τις ημέρες, έχουν ανοίξει καινούρια μαγαζιά, προτρέπουμε όλο τον κόσμο να ανέβει, ιδιαίτερα τους σκιέρ γιατί πιστεύω ότι λειτουργεί φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια πολύ αρτιότερα».

Σε πολύ καλό επίπεδο, με πολύ υψηλές πληρότητες κινείται το τριήμερο των Χριστουγέννων αλλά και της Πρωτοχρονιάς πάει εξίσου πολύ καλά, ανέφερε και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων στα Καλάβρυτα, Κωνσταντίνος Δαφαλιάς.

Το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς είναι λίγο πιο χαμηλά, γιατί είναι πιο οικογενειακού χαρακτήρα και πολύς κόσμος επιλέγει να μείνει στο σπίτι του για να αλλάξει τον χρόνο, σημείωσε. «Στο τέλος της ημέρας και την Πρωτοχρονιά έχουμε υψηλές πληρότητες. Κοντά στο 90% φτάνει η πληρότητα τα Χριστούγεννα και της Πρωτοχρονιάς γύρω στο 80%-85%. Ο καιρός είναι ιδανικός, με χαμηλές θερμοκρασίες, χειμωνιάτικος καιρός. Το χιονοδρομικό έχει αρκετή ποσότητα χιονιού και λειτουργεί κανονικά, ευχάριστο γεγονός που θα τονώσει τις κρατήσεις για τις ενδιάμεσες ημέρες, όπου η πληρότητα είναι περίπου 60%-65%» επεσήμανε ο κ. Δαφαλιάς. «Θεωρούμε ότι κάτι θα γίνει και εκεί, θα μπορέσουν να έρθουν οι χιονοδρόμοι, οι φίλοι του βουνού να αυξήσουν την επισκεψιμότητα τις μέρες αυτές. Μετά τις 10 Ιανουαρίου οι κρατήσεις είναι πάρα πολύ χαμηλές, δεν υπάρχει ζήτηση ακόμα και για τα σαββατοκύριακα του μήνα. Ίσως παίζει ρόλο και η παραλλαγή ‘Ομικρον που έχει φρενάρει τον κόσμο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος