Ενοίκια: Σταθεροποίηση των μισθωμάτων το 2022 μετά την μεγάλη αύξηση την τελευταία τριετία (video)

Μεγάλη είναι η αύξηση που παρατηρήθηκε την τελευταία τριετία στα ενοίκια, δήλωσε στην ΕΡΤ, ο Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου e-real estates Θέμης Μπάκας. Η μεγαλύτερη αύξηση στα ενοίκια καταγράφεται σε περιοχές του υπολοίπου Αττικής, σε περιοχές όπως το Μαρκόπουλο, ή τα Σπάτα, είπε.

  • Ωστόσο, θα υπάρξει μια αποκλιμάκωση των μισθωμάτων μέσα στο 2022 κυρίως για τα παλαιότερα ακίνητα, ενώ θα δούμε σταθερές τιμές σε ακίνητα που βρίσκονται κοντά σε σταθμούς του μετρό, εκτίμησε ο κ. Μπάκας.

Το πρόβλημα της αναζήτησης κατοικίας είναι σημαντικό στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 2019, το 67% των νέων ηλικίας 25 με 34 ετών ζούσαν ακόμη στο παιδικό τους δωμάτιο ανέφερε ο κ. Μπάκας.

Σε κάθε περίπτωση η ζήτηση καθημερινά αυξάνεται, ανέφερε και πρόσθεσε πως σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ε.Ε. τα ενοίκια στην Ελλάδα είναι χαμηλότερα, απλά οι μισθοί στη χώρα μας είναι σε τέτοιο επίπεδο, που τα καθιστούν ακριβά.

  • Ως παράδειγμα ανέφερε ότι, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Προγραμματισμού και Κοινωνικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα, την δεκαετία 2009 – 2019 μειώθηκε κατά 24,4%.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος