Ενόχληση της Ρωσίας: Αντιτορπιλικό των ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα και άσκηση ΝΑΤΟ στη Βαλτική

ανταπόκριση από τη Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

Ελάχιστες ημέρες πριν από την συνάντηση Πούτιν – Μπάιντεν, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε βίλα της Γενεύης, οι οιωνοί για τα αποτελέσματά της, μόνο θετικοί δεν μπορούν να θεωρηθούν.

Αφορμή για την οργή της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, προκάλεσε η παρουσία του αμερικανικού βομβαρδιστικού Β-52Η σε νατοϊκή άσκηση στη θάλασσα της Βαλτικής. Με tweet της η Ρωσική Διπλωματική Αποστολή, υποστηρίζει πως η χρήση από το Πεντάγωνο στην άσκηση Βαλτική 2021 του βομβαρδιστικού B-52H, το οποίο μπορεί να μεταφέρει πυρηνικές βόμβες, αποτελεί μια ακόμη πρόκληση. Τέτοια” σπαζοκεφαλιά “αυξάνει τις εντάσεις στην Ευρώπη”.

Η ανάρτηση της Ρωσικής Πρεσβείας συμπληρώνει πως τέτοιες ενέργειες ρίχνουν την σκιά τους στην συνάντηση Πούτιν – Μπάιντεν, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη, στις 16 Ιουνίου.

Λίγη ώρα μετά την οργή της Μόσχας για την παρουσία του αμερικανικού πυρηνικού βομβαρδιστικού Β-52Η στη Βαλτική, ο 6ος Στόλος του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού έκανε γνωστό, πως το Αντιτορπιλικό του “Labbon”, εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος