Εν μέσω βομβαρδισμών επιχείρηση διαφυγής των Ελλήνων από τη Μαριούπολη

Έλληνες πολίτες και ομογενείς κάτοικοι της Μαριούπολης, αλλά και δημοσιογράφοι που καλύπτουν τον πόλεμο στην Ουκρανία και βρίσκονταν στην πόλη λίγο μετά τις 11 το πρωί αναχώρησαν με 20 ιδιωτικά αυτοκίνητα προκειμένου να φτάσουν αρχικά προς την πόλη Ζαπορίζια, και στη συνέχεια προς τη Ρουμανία διανύοντας μια συνολική απόσταση περίπου 1.100 χιλιομέτρων. Η αγωνία των κατοίκων που θέλουν να φύγουν από την Μαριούπολη,  αλλά δεν διαθέτουν ελληνικό διαβατήριο είναι έκδηλη.

Οι λέξεις TV και PRESS αναγράφονται από τους δημοσιογράφους σε ορισμένα από τα αυτοκίνητα, ενώ οι ελληνικές αρχές έκαναν τις απαραίτητες συνεννοήσεις με Ουκρανία και Ρωσία προκειμένου η αυτοκινητοπομπή που έχει επικεφαλής τον Έλληνα πρέσβη, Φραγκίσκο Κωστελένο να φτάσει με ασφάλεια στον προορισμό της.
Τους δημοσιογράφους που δεν διαθέτουν ιδιωτικό μέσο θα παραλάβει προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας στη Ρουμανία προκειμένου να τους μεταφέρει στο Ιάσιο και το Βουκουρέστι.

Την ίδια ώρα στη Μαριούπολη έναν από τους στρατηγικούς στόχους των Ρώσων συνεχίζουν να μένουν Έλληνες ομογενείς περιγράφοντας με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση που βιώνουν όταν ηχούν οι σειρήνες του πολέμου και όχι μόνο.

Όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα πραγματοποιηθεί άλλη μία προσπάθεια να απομακρυνθούν με ασφάλεια από την περιοχή Έλληνες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος