Εμπειρογνώμονες: Συνεδριάζουν για εμπορικά κέντρα & κέντρα αισθητικής

Συνεδριάζει και πάλι σήμερα η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων. Στο επίκεντρο η επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων και των κέντρων αισθητικής από τη Μεγάλη Δευτέρα αλλά και η λειτουργία click in shop στη Θεσσαλονίκη. Το απόγευμα αναμένονται οι ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά.

Συγκεκριμένα η επιτροπή εξετάζει το αίτημα του υπ. Ανάπτυξης για την επαναλειτουργία των μεγάλων εμπορικών κέντρων ακόμα κι από αύριο αν είναι δυνατόν καθώς επίσης και να έχει τη δυνατότητα ο πελάτης να μπαίνει μέσα στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης με ραντεβού κι όχι να το παραλαμβάνει από το κατώφλι του καταστήματος όπως ισχύει τώρα. Επίσης, αναμένεται να εξετασθεί το θέμα της επαναλειτουργίας των κέντρων αισθητικής.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Σοφία Πατραμάνη, έκανε λόγο για σταθεροποιημένο αριθμό εισαγωγών στα νοσοκομεία σε υψηλά επίπεδα. Στην Αττική έγιναν 200 εισαγωγές σε εφημερεύοντα και 42 στη Θεσσαλονίκη. Και στις δυο περιπτώσεις ο αριθμός των εξιτηρίων  φαίνεται να είναι οριακά στο ίδιο σημείο με τις εισαγωγές και μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις να είναι και περισσότερα τα εξιτήρια.

Στη Θεσσαλονίκη, παραμένει ασφυκτική η κατάσταση στις ΜΕΘ. Το “Παπανικολάου” ολοκλήρωσε το πρωί την εφημερία του με γεμάτες τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Το “ΑΧΕΠΑ” ξεκίνησε την εφημερία του το πρωί χωρίς διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ καθώς και οι 31 κλίνες είναι κατειλημμένες. Στις τελευταίες δυο εφημερίες, όπως αναφέρουν γιατροί, υπάρχουν κάποια σημάδια σταθεροποίησης των εισαγωγών στα νοσοκομεία της περιοχής, σε υψηλά όμως επίπεδα. Στη χθεσινή εφημερία του “Παπανικολάου”  μάλιστα υπήρξε μια μικρή μείωση στις εισαγωγές σε 50 από 56 στην προηγούμενη εφημερία.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη, Θεοδότα Τσιόπρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος