Ελληνικό – Κ. Μητσοτάκης: Η πρωτεύουσά μας στρέφεται επιτέλους προς τη θάλασσα

Array

«Το χρονοδιάγραμμα τηρείται και το σύνθημα για τις μπουλντόζες του Ελληνικού δεν θα ακουστεί ξανά. Το είπαμε και το κάναμε, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την έναρξη των εργασιών της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό. «Σήμερα γράφεται ο πρόλογος της νέας εποχής του παραλιακού μετώπου και της Αττικής», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι υπόδειγμα αιειφόρου αναβάθμισης ολόκληρης της περιοχής και οικοδομείται με σεβασμό στην ιστορική ταυτότητα και την μακραίωνη παράδοση από το 3.000 π.χ, τόνισε ο πρωθυπουργός και μίλησε για έργο που «δηλώνει και την αντοχή της οικονομίας μας».

«Η ανάπλαση θα δώσει την ευκαιρία στο χθες να συνομιλήσει δημιουργικά με το σήμερα και θα ανοίξει διάπλατα το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο», συμπλήρωσε, ενώ επισήμανε πως η οικολογική διάσταση του έργου διαπερνά όλες τις εργασίες της παρέμβασης.

«Όλα αυτά δηλώνουν τον αναπτυξιακό και κοινωνικό χαρακτήρα του έργου. Δηλώνουν και την αντοχή της ελληνικής οικονομίας μέσα σε ένα ασταθές διεθνές τοπίο με το πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση. Παρά τα εμπόδια τα μεγάλα έργα στον τόπο μας προχωρούν», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Και συμπλήρωσε: «Απέναντι στην εισαγόμενη ακρίβεια η Πολιτεία συνεχώς υψώνει αναχώματα ανακούφισης. Οι πολίτες δοκιμάζονται αλλά αντιλαμβάνονται με ωριμότητα το μέγεθος της πρόκλησης και νοιώθουν την κυβέρνηση δίπλα τους. Όπως και μέχρι τώρα, έτσι και αυτή η παγκόσμια δυσκολία θα μετατραπεί σε εθνική επιτυχία».

Το έργο δεν θα κοστίσει ούτε ένα ευρώ από φορολογούμενο, ενώ προσθέτει  2,4 μονάδες στον εθνικό πλούτοι και δισεκατομμύρια στα δημόσια ταμεία. Επιπλέον ανοίγονται  70.000 θέσεις εργασίας και ωθούνται πολλούς τομείς της παραγωγής, ενώ ως νέος πόλος έλξης θα προσθέσει ένα εκατομμύριο επιπλέον τουρίστες, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Η κυβέρνηση πίστεψε σε αυτό το έργο από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε το τιμόνι του τόπου και έλυσε με τόλμη πραγματικά τεράστια προβλήματα ,υπερβαίνοντας νομικές αγκυλώσεις και, βαλτωμένες αντιλήψεις.» O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι το μπερδεμένο κουβάρι ξετύλιξαν τα υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών, Πολιτισμού και η διοίκηση της εταιρείας Lamda Development, δίνοντας συγχαρητήρια για τη «σπουδαία δουλειά που έχει γίνει μέχρι σήμερα».

Στρεφόμαστε στο μέλλον με το όραμα του Σπύρου Λάτση που παίρνει σάρκα και οστά, είπε ο πρωθυπουργός ανατρέχοντας «στο 2007 όταν έγινε η πρώτη συζήτηση στη Βουλή μέχρι το 2014 που υπεγράφη η σύμβαση με πρωθυπουργό των Αντώνη Σαμαρά  κι αφού ,όπως είπε, πέρασε από 40 κύματα. Ακολούθησε εποχή με καθυστερήσεις που ακούστηκαν τα πάντα κι έπρεπε να έρθει το καλοκαίρι του 2019 για να ξεκινήσουν οι εργασίες, υπενθύμισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε οικονομικό, όσο και κοινωνικό όφελος.

‘Ενας χώρος που είχε αφεθεί στην τύχη του επί 20 χρόνια μετατρέπεται σε οικοσύστημα πρασίνου, τουρισμού, αναψυχής, αθλητισμού και το όφελος της σπουδαίας επένδυσης απλώνεται σε όλο το λεκανοπέδιο όπως με κάθε επιχειρηματικό σχέδιο που υποδεχόμαστε στην πατρίδα μας, είπε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθυμίζοντας το φετινό ρεκόρ στις άμεσες ξένες επενδύσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος