Ελληνίδα γιατρός στο Γιοχάνεσμπουργκ μιλάει στην ΕΡΤ για την δύσκολη κατάσταση με την «Όμικρον» (video)

Η Δέσποινα Ανδρεάνη, παθολόγος – ενδοκρινολόγος σε νοσοκομείο στο Γιοχάνεσμπουργκ μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» για την μετάλλαξη Όμικρον που ταυτοποιήθηκε στη Νότια Αφρική.

«Από τις 24 Νοεμβρίου που ακούσαμε για τον Όμικρον, τώρα βλέπουμε τα θετικά κρούσματα να έχουν φτάσει στο 88%. Πριν μια εβδομάδα βλέπαμε 200 – 300 αρρώστους καθημερινά, αλλά τώρα έχουν διπλασιαστεί», δήλωσε η Ελληνίδα γιατρός που έχει γεννηθεί στη Νότια Αφρική.

Και όπως περιέγραψε, την 1η Δεκεμβρίου είχαν 2.000 θετικά κρούσματα της νέας μετάλλαξης τους κορονοϊού και χθες 2/12 έφτασαν τα 11.000 κρούσματα.

«Ευτυχώς οι περισσότεροι έχουν συμπτώματα όμοια με άλλες ιώσεις και παραμένουν ακόμη στα σπίτια τους», δήλωσε η κ. Ανδρεάνη, διευκρινίζοντας ότι τα κυριότερα συμπτώματα αντιμετωπίζονται μόνο με αντιπυρετικά.

Και όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, η εξάπλωση της μετάλλαξης του κορονοϊού και των θετικών κρουσμάτων είναι πρωτοφανής στη αφρικανική χώρα γι αυτό και τα σχολεία έκλεισαν, ενώ τα παιδιά παραμένουν σε καραντίνα.

Η Νότια Αφρική έχει αρχίσει να βλέπει ότι υπάρχει μια μετατόπιση όσον αφορά τις λοιμώξεις από την ηλικιακή ομάδα των νεότερων σε αυτήν των ηλικιωμένων. Σύμφωνα με την κ. Ανδρεάδη, θα έπρεπε να αυξηθεί ο εμβολιασμός στη χώρα καθώς υστερεί σε προμήθειες εμβολίων σε σχέση με την Ευρώπη και την Αμερική.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος