Έλληνες ομογενείς στη Μαριούπολη: Μας σκοτώνουν και λένε το αντίθετο

Ανάμεσα στον εκκωφαντικό ήχο των σειρήνων, η εκπαιδευτικός Νίνα Τοπάλοβ που ζει με τα δύο της παιδιά στη Μαριούπολη, μίλησε στην ΕΡΤ3, για το μαρτυρικό χωριό Σαρτανά, όπου διαμένει ο πατέρας της, τους βομβαρδισμούς, τα γεμάτα θύματα νοσοκομεία της Μαριούπολης, τους άδειους δρόμους αλλά και για την παραπληροφόρηση από τα ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης, κάνοντας δραματική έκκληση για ειρήνη. Η μαρτυρία της συγκλονίζει:

“Από το πρωί ακούγονται σειρήνες και οι άνθρωποι πρέπει να φύγουν στα καταφύγια.  Μπαίνουμε βγαίνουμε γυρίζουμε… στα υπόγεια, στις πολυκατοικίες… πολύ δύσκολα είναι τα πράγματα.
Εμείς ζούμε στη χώρα μας δε θέλουμε να μας σώζουν γιατί είχαμε ειρήνη…
Την ειρήνη θέλουμε, δεν θέλουμε πόλεμο πια…

Πόσες ζωές πρέπει να πάρει αυτός ο πόλεμος που ξεκίνησε η Ρωσία.
Χθες βομβάρδισαν πάλι το ελληνικό χωριό Σαρτανά, οι άνθρωποι έφυγαν απ’ το χωριό αυτό, τώρα είναι στη Μαριούπολη αλλά και στη Μαριούπολη είναι επικίνδυνα.
Απ’ την αρχή των πολεμικών γεγονότων στα Νοσοκομεία βρίσκονται 75 άνθρωποι απ’ την Μαριούπολη μόνο. 5 άνθρωποι δε ζούνε πια…Χθες βομβάρδισαν και  κατέστρεψαν πολλά σπίτια. Τα παιδιά μου φοβούνται… φοβούνται και ανησυχούν…

Και συνεχίζει η Νίνα Τοπάλοβ: ” Σ’ αυτό το χωριό που είναι ο μπαμπάς μου δεν έχουνε ρεύμα πέντε μέρες. Το χωριό βρίσκεται δίπλα απ’ το Τσαρμαλίκ, είναι πάρα πολύ μικρό, λέγεται Θεοδώροφκα. Εμείς επικοινωνούμε κάθε μέρα συγκεκριμένες ώρες. Χθες έτσι πληροφόρησαν στις ειδήσεις ότι έχει 6 θύματα στο χωριό Σαρτανά… αλλά μπορεί να αλλάξει ο αριθμός αυτός.
-Σκέφτεσαι να φύγεις?
“Πού να φύγω?…Τώρα οι δρόμοι είναι κλειστοί αν και μπορέσει να φύγει στο δρόμο κανείς δεν ξέρει τι μας περιμένει καλύτερα μου φαίνεται να καθόμαστε στις θέσεις μας εκεί που είμαστε.

Όταν εγώ άκουσα τις ρωσικές ειδήσεις, δεν πίστεψα στα αυτιά μου…
Μας σκοτώνουνε και λένε το αντίθετο!”.
“Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που βγαίνουν έξω και φωνάζουν να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Οι διαπραγματεύσεις να μας φέρουνε την ειρήνη.  Να βρούνε μια σωστή λύση να τελειώσει ο πόλεμος”, κατέληξε χαρακτηριστικά η Νίνα Τοπάλοβ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΥΣΑ ΣΑΜΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος