Έλληνας κάτοικος στο Πεκίνο στο Πρώτο: Φτάσαμε στο σημείο να φοβόμαστε πιο πολύ τα περιοριστικά μέτρα από τον ίδιο τον ιό (audio)

Τις συνθήκες που επικρατούν στην Κίνα με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων στην χώρα που έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, περιέγραψε ένας Έλληνας μεταφραστής που ζει στο Πεκίνο, ο Χρήστος Πετρόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη.

«Το προηγούμενο διάστημα, κυρίως από τις αρχές του Δεκέμβρη που σιγά σιγά άρχισαν να χαλαρώνουν τα πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας, είχαμε μια τεράστια έξαρση της πανδημίας και του ιού. Εκείνο το διάστημα είχε κολλήσει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Περίπου το 90% των φίλων και γνωστών που γνώρισα εδώ στο Πεκίνο νόσησαν με covid», είπε ο Έλληνας που κατοικεί στην πρωτεύουσα της Κίνας.

Ο κ. Πετρόπουλος εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει άλλος περιορισμός στην Κίνα. «Ο κόσμος έπρεπε να πάρει και λίγο μια ανάσα από όλα αυτά τα πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα, γιατί φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε ότι πιο πολύ φοβόμασταν τα περιοριστικά μέτρα παρά τον ίδιο τον κορωνοϊό, την πανδημία. Τώρα βλέπουμε ότι ο κόσμος έχει πάρει ήδη μια ανάσα και αυτό φαίνεται κιόλας, ότι πλέον αρχίζουμε σιγά σιγά και επιστρέφουμε στην κανονικότητα», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενα μέτρα που πιθανόν να παρθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο  ο κ. Πετρόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι αυτά δεν θα ανησυχήσουν ιδιαίτερα τους Κινέζους πολίτες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος