EΛ.ΑΣ.: Δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού για προτροπή σε πράξεις βίας στα social media κατά του Ισραήλ

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 39χρονου υπηκόου τρίτης χώρας, διότι σε αναρτήσεις του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τον Οκτώβριο του 2023 αναφερόμενος στον πόλεμο που διεξάγεται στη Λωρίδα της Γάζας, προέτρεπε σε πράξεις βίας κατά του Ισραήλ.

Η δικογραφία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για παράβαση του άρθρου 187Α παρ. 6 σε συνδυασμό με το άρθρο 98 του Ποινικού Κώδικα.

σύμφωνα με πληροφορίες ο 39χρονος, με το ξέσπασμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γαζας, φαίνεται ότι υποστήριζε σε βίντεο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (facebook)  τη δράση της Χαμάς, υποκινώντας το ακροατήριό του  να αντιδράσει στην εισβολή των Ισραηλινών στη λωρίδα της Γάζας.

Ο 39χρονος κλήθηκε και κατέθεσε στην Ασφάλεια Χανίων,  σε κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που είχε εντοπίσει τη διαδικτυακή του ρητορική. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το πλημμέλημά της διέγερσης πλήθους σε παράνομες πράξεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 39χρονου υπηκόου τρίτης χώρας, διότι σε αναρτήσεις του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τον Οκτώβριο του 2023 αναφερόμενος στον πόλεμο που διεξάγεται στη Λωρίδα της Γάζας, προέτρεπε σε πράξεις βίας.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για παράβαση του άρθρου 187Α παρ. 6 σε συνδυασμό με το άρθρο 98 του Ποινικού Κώδικα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος