Εκλογές 2023: Με πρωτοποριακά ηλεκτρονικά εργαλεία η εκλογική βραδιά στην ΕΡΤ

Λεπτομέρειες για την εκλογική βραδιά στην ΕΡΤ έδωσαν οι δημοσιογράφοι Γιώργος Κουβαράς και Απόστολος Μαγγηριάδης. Στις 19:00 θα γίνει η παρουσίαση του exit poll ενώ δεσπόζουσα θέση θα έχει η οθόνη αφής. Μετά από αναρίθμητες πρόβες και με κάθε λεπτομέρεια να μπαίνει στο μικροσκόπιο του δημοσιογραφικού και τεχνικού επιτελείου της ΕΡΤ, όλα είναι έτοιμα στο υπερσύγχρονο στούντιο. Τεχνολογία και καινοτομία πρωταγωνιστούν με αποκορύφωμα το πρωτοποριακό σύστημα γιγαντοοθόνης αφής μέσω του οποίου θα αναλυθούν όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί σχηματισμού κυβέρνησης τροφοδοτώντας ακόμη περισσότερο τις πολιτικές συζητήσεις.

«Οι πληροφορίες μας λένε ότι μάλλον θα δοθεί μέση τιμή, οπότε με τη μέση τιμή θα δούμε συγκεκριμένο αριθμό βουλευτών. Θα έχει εύρος το exit poll, αλλά με βάση τη μέση τιμή θα βγει ο αριθμός των βουλευτών» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κουβαράς.

«Λοιπόν θα κάνουμε μια άσκηση πολιτικής αριθμητικής απόψε. Μετά το exit poll ο Γιώργος Κουβαράς θα παρουσιάσει τα νούμερα και το εύρος διακύμανσης για κάθε κόμμα από έως, πρώτο κόμμα, δεύτερο κόμμα, τρίτο κόμμα κτλ. Ακριβώς επειδή είμαστε στις εκλογές της απλής αναλογικής, έχει ένα ενδιαφέρον να το πούμε έτσι, το πώς ακριβώς μπορεί να αποτυπωθεί το αποτέλεσμα που θα δούμε στο exit poll, η πρόβλεψη του αποτελέσματος, σε αριθμό εδρών. Kαι εμείς θα έχουμε δυνατότητα σε αυτόν τον πίνακα να κουνάμε με κάποιο τρόπο το ελάχιστο και το μέγιστο και αυτό να αποτυπώνεται σε αριθμό εδρών στο Κοινοβούλιο και θα έχουμε τη δυνατότητα επίσης να προσθέτουμε εκείνη τη στιγμή το πρώτο κόμμα με το τρίτο, το τέταρτο και να κάνουμε διαφορετικούς συνδυασμούς και να δούμε ποιος συνδυασμός δίνει 150 έδρες. Αυτό θα είναι ένα σενάριο το οποίο θα τροφοδοτεί με συζήτηση τον Γιώργο Κουβαρά και τους καλεσμένους της ΕΡΤ απόψε για να συνεχίσουμε Και βεβαίως θα ενσωματώνουμε και αποτελέσματα πλέον ώστε κατά τις 9 το βράδυ να έχουμε μια καθαρή εικόνα του που θα προκύψει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα» επισήμανε από την πλευρά του ο Απόστολος Μαγγηριάδης.

Σχετικό Άρθρο: Εκλογές με τη σφραγίδα της ΕΡΤ: Σε υπερσύγχρονο στούντιο με γιγαντοοθόνες αφής τα αποτελέσματα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος