Εκλογές με τη σφραγίδα της ΕΡΤ: Σε υπερσύγχρονο στούντιο με γιγαντοοθόνες αφής τα αποτελέσματα

Την εκλογική βραδιά στην ΕΡΤ θα φιλοξενήσει το νέο υπερσύγχρονο ertnews στούντιο. Η δημόσια τηλεόραση θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της κάλπης με νέα τεχνολογικά μέσα, που κάνουν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Μετά από αναρίθμητες πρόβες και με κάθε λεπτομέρεια να μπαίνει στο μικροσκόπιο του δημοσιογραφικού και τεχνικού επιτελείου της ΕΡΤ, όλα είναι έτοιμα στο υπερσύγχρονο στούντιο. Τεχνολογία και καινοτομία πρωταγωνιστούν με αποκορύφωμα το πρωτοποριακό σύστημα γιγαντοοθόνης αφής μέσω του οποίου θα αναλυθούν όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί σχηματισμού κυβέρνησης τροφοδοτώντας ακόμη περισσότερο τις πολιτικές συζητήσεις.

«Η ΕΡΤ έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι έχει το δυναμικό για να φέρει σε πέρας όλες τις δύσκολες και τις λιγότερο δύσκολες αποστολές τις οποίες αναλαμβάνει» δήλωσε ο Φώτης Καφαράκης, Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ, μιλώντας στην εκπομπή «Δύο στη Μία» για τις τεχνολογικές καινοτομίες επαυξημένης πραγματικότητας και τη χρήση οθονών αφής που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας τηλεοπτικής κάλυψης των εθνικών εκλογών.

Αναφερόμενος στον ενημερωτικό μαραθώνιο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που θα ξεκινήσει από πολύ νωρίς και όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα που θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά ο κ. Καφαράκης αναφέρθηκε στις τελευταίες προετοιμασίες που γίνονται για την κάλυψη της εκλογικής διαδικασίας.

«Η προετοιμασία είναι κάτι το οποίο δεν τελειώνει ποτέ. Είναι κάτι που το διαπιστώσαμε με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο και στο πρόσφατο debate» σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ αποκαλύπτοντας ότι το απρόοπτο που συνέβη στην τελική πρόβα πριν από την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών αποδίδοντας τα εύσημα το δημοσιογραφικό και τεχνικό προσωπικό.

Μιλώντας για τα πρωτοποριακά πράγματα που θα δουν στις οθόνες τους οι τηλεθεατές της ΕΡΤ τη βραδιά των εκλογών ο κ. Καφαράκης εστίασε στις οθόνες αφής που θα δείχνουν τα αποτελέσματα καθώς και τις έδρες των κομμάτων.

«Το καινούργιο στοιχείο το οποίο φέρνουμε στην αυριανή κάλυψη της εκλογικής βραδιάς είναι η οθόνη αφής. Έχουμε μια γιγαντοοθόνη στην οποία θα μπορέσουμε να δώσουμε κάποια πράγματα με το απλό άγγιγμα της οθόνης. Θα έχουμε επίσης το γραφιστικό περιβάλλον που απαιτείται για την κάλυψη μιας τέτοιας βραδιάς. Θα έχουμε τα augmented reality (επαυξημένη πραγματικότητα) και 3D (τρισδιάστατες) 3 απεικονίσεις για τα ποσοστά των κομμάτων και το εύρος της διαφοράς», σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ.

Εκτιμώντας ότι η 21η Μαΐου προβλέπεται μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα βραδιά πρόσθεσε ότι «γύρω στις 20:00 θα έχουμε κάποια πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα» τα οποία όπως επισήμανε, συμφωνα και με τις διαβεβαιώσεις της εταιρείς Singular ενδεχομένως θα αποτυπώνουν και την εικόνα του τελικού αποτελέσματος. «Από τις 19:00 μέχρι τις 20:00, σε συνεργασία με την εταιρεία «Palmos Analysis» η οποία ανέπτυξε μια εφαρμογή σε συνεργασία με το τμήμα Πληροφορικής του AΠΘ που οπτικοποιεί τα αριθμητικά δεδομένα και τα παρουσιάζει με ένα διαδραστικό τρόπο.

«Θέλουμε να παρουσιάσουμε στην οθόνη αφής τα πιθανά σενάρια» συμπλήρωσε ο κ. Καφαράκης αναφερόμενος στο πώς θα γίνει η παρουσίαση όλων των πιθανών συνδυασμών και το σύνολο των εδρών των κομμάτων τονίζοντας ότι όποιος «πιθανός και απίθανος συνδυασμός υπάρχει, εμείς θα μπορούμε να τα αποτυπώσουμε με το άγγιγμα της οθόνης».

Εκλογές με τη σφραγίδα της ΕΡΤ: Σε υπερσύγχρονο στούντιο με γιγαντοοθόνες αφής τα αποτελέσματα

Το δίκτυο ανταποκριτών είναι το μεγάλο «όπλο» της ΕΡΤ

Ο κ. Γιάννης Τρουπής, Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης μιλώντας για την κάλυψη της τηλεοπτικής βραδιάς, τόνισε ότι «για εμάς στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ένα είναι το μεγάλο στοίχημα: έγκαιρα και έγκυρα να βγουν τα αποτελέσματα να τα δει όλος ο ελληνικός λαός ώστε να βγάλει τα συμπεράσματα για μια πολύ κρίσιμη διαδικασία που συμμετέχει ο Έλληνας πολίτης».

Και όπως πρόσθεσε ο κ. Τρουπής, «η ΕΡΤ από πολύ νωρίς το πρωί θα είναι παρούσα με το πλούσιο δίκτυο των ανταποκριτών που είναι το μεγάλο όπλο της ΕΡΤ». Μιλώντας για την τηλεοπτική βραδιά που θα ξεκινήσει από τις 17:30 το απόγευμα με παρουσιαστές τους δημοσιογράφους Γιώργο Κουβαρά και Απόστολο Μαγγηριάδη κάλεσε τον κόσμο να συντονιστεί στην ΕΡΤ. Στη μάχη της ενημέρωσης θα είναι και ertnews.gr, το ενημερωτικό site της Δημόσιας Τηλεόρασης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Διαρκής ενημέρωση και συνεχής ροή ειδήσεων έγκαιρα και έγκυρα από την ΕΡΤ.

«Η ΕΡΤ θα καλύψει τις εκλογές και μέσα από τα social media οι χρήστες και οι followers σε Instagram και σε TikTok θα μπορούν να ενημερώνονται από τις 7 το πρωί που ανοίγουν οι κάλπες μέχρι και τις 7 το απόγευμα που θα κλείσουν και θα έχουμε τα exit poll και στη συνέχεια τα αποτελέσματα της εκλογικής βραδιάς για όλα όσα συμβαίνουν» επιβεβαίωσε η δημοσιογράφος Μαρία Ζώτου.

Ο εκλογικός «μαραθώνιος» θα αρχίσει στην ΕΡΤ από τις 5 τα ξημερώματα και για 24 ώρες, όλο το δίκτυο των ρεπόρτερ και των ανταποκριτών θα μεταδίδουν τον «παλμό» με διαρκείς συνδέσεις από τα κέντρα των εξελίξεων.

Από τις 17:30, η ΕΡΤ3 θα εκπέμπει με διερμηνεία στην νοηματική το πρόγραμμα του ΕΡΤNEWS και της ΕΡΤ1, ενώ στην «πρώτη γραμμή» θα βρίσκεται και το ενημερωτικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

Ρεπορτάζ: Βαλέρια Δολαψάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος