Εισαγγελική έρευνα για εταιρεία του Στ. Κασσελάκη – «Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε, τα εισοδήματά μου στις ΗΠΑ είναι όλα φορολογημένα»

Εισαγγελική έρευνα για εταιρεία του Στέφανου Κασσελάκη στις ΗΠΑ, μέσω της οποίας δάνεισε χρήματα για την πληρωμή εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ. «Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε. Σε αντίθεση με τις γιγαντιαίες περιουσίες αυτών που μας κυβερνούν, τα δικά μου εισοδήματα στις ΗΠΑ είναι όλα φορολογημένα. Μέχρι το τελευταίο δολάριο – μέχρι το τελευταίο ευρώ» τονίζει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας διέταξε εισαγγελική έρευνα για την εταιρεία που διαθέτει ο Στέφανος Κασσελάκης στην Αμερική, από την οποία φέρεται να αντλήθηκαν τα χρήματα για το κομματικό ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να καλυφθούν οικονομικές ανάγκες των εργαζομένων. Η έρευνα θα διενεργηθεί για ενδεχόμενες παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες, που απαγορεύει σε αρχηγούς κομμάτων να διαθέτουν εταιρεία στο εξωτερικό.

Αφορμή για την έρευνα στάθηκε η δημοσιοποίηση εγγράφων, τα προηγούμενα 24ωρα, σύμφωνα με τα οποία προκύπτει ότι το δάνειο που δόθηκε στο κομματικα μέσα ενημερωσησ στο ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Κασσελάκη, είναι χρήματα που αντλήθηκαν απο την αλλοδαπή εταιρεία ιδιοκτησίας του, με έδρα το Μαϊάμι της Φλόριντα των ΗΠΑ, για την καταβολή μισθοδοσίας εργαζομενων.

Η έρευνα θα ξεκινήσει με αναζήτηση πληροφοριών για την εταιρεία, ποιος είναι ο ιδιοκτήτης και νόμιμος εκπρόσωπος, σε ποια εταιρεία κατατέθηκαν στην Ελλάδα, για ποιο σκοπό και μετά θα εξεταστούν μάρτυρες.

Την έρευνα ανέλαβε ο εισαγγελεας Πρωτοδικών, Δημήτριος Νομικός.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Κασσελάκη:

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «H ελληνική Δικαιοσύνη έχει τα πιο γρήγορα αντανακλαστικά στον κόσμο: Όταν αναλαμβάνει να υπερασπιστεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη απέναντι στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο που βοά για την κατάλυση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Όταν αναλαμβάνει να στείλει σπίτι τους, αντί για τη φυλακή, βιαστές πρωθυπουργικούς φίλους και στελέχη της ΝΔ που παρανομούν. Όταν αναλαμβάνει να με στοχοποιήσει για το δάνειο που έδωσα στο κόμμα μου για να μη μείνουν απλήρωτοι τις γιορτές οι εργαζόμενοι. Από τα δεδουλευμένα μου στις ΗΠΑ, όχι από σακούλες από επιχειρηματίες. H ελληνική Δικαιοσύνη έχει τα πιο αργά αντανακλαστικά στον κόσμο: Όταν οφείλει να διερευνήσει το έγκλημα, το μπάζωμα και τη συγκάλυψη στα Τέμπη. Όταν οφείλει να διερευνήσει το Predator και τις παράνομες παρακολουθήσεις του Μαξίμου. Όταν οφείλει να δικάσει τις υποθέσεις κάθε απλού πολίτη που ψάχνει το δίκιο του χωρίς μέσον και «πλάτες». Σε ό,τι με αφορά: Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε. Σε αντίθεση με τις γιγαντιαίες περιουσίες αυτών που μας κυβερνούν, τα δικά μου εισοδήματα στις ΗΠΑ είναι όλα φορολογημένα. Μέχρι το τελευταίο δολάριο – μέχρι το τελευταίο ευρώ. Σε ό,τι αφορά τη χώρα της ατιμωρησίας: Όλα θα αλλάξουν. Από όλους εμάς που έχουμε καθαρά χέρια, με τη δύναμη όλων εσάς που έχετε καθαρό μέτωπο».

«Τα πάντα στα περιουσιακά του στοιχεία είναι νόμιμα, κρυστάλλινα και καθαρά»

Κύκλοι της Κουμουνδούρου έλεγαν νωρίτερα ότι ως γνωστόν ο κ. Κασσελάκης έγινε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το 2023, άρα δεν τίθεται θέμα πόθεν έσχες για εκείνον, καθώς η πλατφόρμα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε λειτουργία αφορά το έτος 2022. Πρόσθεταν δε ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε έρευνα, καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται.

Οι ίδιοι κύκλοι έλεγαν «θυμηθείτε πάντως πώς είχε εξελιχθεί η υπόθεση που αφορούσε στα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Μητσοτάκη και το σπίτι του Βολταίρου». Σε κάθε περίπτωση, κύκλοι της Κουμουνδούρου παρέπεμπαν στη δήλωση που είχε κάνει με ανάρτησή του ο κύριος Κασσελάκης ότι ανέμενε να ενημερωθεί αν οι συγκεκριμένες διατάξεις αναφέρονται και σε πρόσωπα, αρχηγούς, που δεν βρίσκονται στο Κοινοβούλιο, όπως εκείνος και ακολούθως βεβαίως, όπως είχε πει, να προβεί στις ανάλογες κινήσεις πουλώντας τις εταιρείες που έχει στο εξωτερικό.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμιζαν και έλεγαν για να μη δημιουργούνται λανθασμένες και στρεβλές εντυπώσεις «φυσικά δεν υπάρχει καμία offshore εταιρεία. Τα πάντα στα περιουσιακά του στοιχεία είναι νόμιμα, κρυστάλλινα και καθαρά και ότι έχει φορολογηθεί και φορολογείται έως τώρα».

Σημειώνεται ότι ο πρώην οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Θύμιος Γεωργόπουλος, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του με εντολή του κυρίου Κασσελάκη, με επιστολή του σήμερα (5/3) προς τη γραμματέα του κόμματος ζητούσε ενημέρωση εάν θα υπάρξει συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, καθώς όπως λέει, θα πρέπει εκεί να επικυρωθεί η απόφαση για την απομάκρυνσή του.

Από την πλευρά κύκλων της Κουμουνδούρου πάντως, αυτό που λέγεται είναι ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ καθαρά στο πώς έχει εξελιχθεί αυτή η υπόθεση και από εδώ και πέρα τον λόγο για τον κ. Γεωργόπουλο θα έχει η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος και η Δικαιοσύνη.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Γιώργος Παντελάκης

Σχετικά Άρθρα: Εισαγγελική έρευνα για την εταιρεία του Στ. Κασσελάκη στην Αμερική

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Θ. Γεωργόπουλος υπερέβη κάθε όριο ψεύδους – Ο Στ. Κασσελάκης και το κόμμα θα προσφύγουν εναντίον του στη Δικαιοσύνη

Θ. Γεωργόπουλος για δάνειο Κασσελάκη: «Επεστράφη και δεν χρησιμοποιήθηκε»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος