Έγκλημα στο «Blue Horizon» – Απ. Λύτρας, δικηγόρος οικογένειας 36χρονου: Θεωρώ ότι έχουμε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως

Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό που έγινε, δεν είναι έτσι ο Έλληνας ναυτικός, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο Απόστολος Λύτρας δικηγόρος της οικογένειας του 36χρονου που έχασε τη ζωή του μετά τα τραγικά γεγονότα στον καταπέλτη του «Blue Horizon». Ο κ. Λύτρας έκανε λόγο για ένα «έγκλημα που μας έχει σοκάρει».

Μίλησε για παραλείψεις σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι θα έπρεπε να δοθεί εντολή να σταματήσουν οι μηχανές καθώς υπήρχε άνθρωπος στη θάλασσα. Ακόμα ο κ. Λύτρας είπε ότι ο Αντώνης είχε εισιτήριο και τόνισε ότι απαγορεύεται να φύγει πλοίο με ανοιχτό καταπέλτη. Όπως είπε υπάρχουν μαρτυρίες ότι ο καπετάνιος δεν ήταν στη θέση του και συμπλήρωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει πρόσβαση στη δικογραφία για να δει κι άλλες μαρτυρίες.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου 36χρονου μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα σημείωσε «έχουμε καταρχάς την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, για μένα είναι εκ προθέσεως σαφέστατα, υπάρχει άμεσος δόλος κατά τη δική μου γνώμη. Παρ΄όλα αυτά έχει ασκηθεί μεν δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο (στον ύπαρχο) και δίωξη για συνέργεια στην ανθρωποκτονία, στους υπόλοιπους.

Η ποινή είναι ισόβια κάθειρξη για τη μια περίπτωση- και πολύ μεγάλες ποινές για την άλλη δίωξη. Μας έχει θυμώσει, μας έχει εξοργίσει, αυτή η εικόνα που βλέπουμε. Αν δείτε το βίντεο, κοιτάνε τον άνθρωπο μέσα στη θάλασσα σαν να μην τρέχει τίποτα, και φεύγει το πλοίο. Αδιανόητο. Να φωνάζουν οι επιβάτες “άνθρωπος στη θάλασσα” και οι υποτίθεται ειδικοί να μην τους απασχολεί καθόλου»

Σχετικά Άρθρα: Θεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη

Μ. Βαρβιτσιώτης: Ο Αντώνης και η οικογένειά του είναι τα μεγάλα θύματα αυτής της τραγωδίας

Κινητοποίηση στο λιμάνι του Πειραιά για το θάνατο του 36χρονου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος