Ε. Αγαθοπούλου στο Πρώτο: Απαιτείται κοινή στάση για την έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία – Η κυβέρνηση δεν ασχολείται πραγματικά (audio)

«Τα ζητήματα της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας – που είναι διαταξικά και αφορούν όλη την Ελλάδα – πρέπει να αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία και τα πολιτικά κόμματα με συνεργασία και κοινή στάση», τόνισε η Ειρήνη Αγαθοπούλου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και αναπληρώτρια Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος, αρμόδια για θέματα Ισότητας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» με τον Ανδρέα Παπασταματίου, με αφορμή και την δημοσιοποίηση της 2ης Ετήσιας Έκθεσης για την βία κατά των γυναικών.

Επικαλούμενη την προηγούμενη εμπειρία της, ως πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, επεσήμανε πόσο σημαντική είναι η συγκεκριμένη δράση (Ετήσια Έκθεση για την βία κατά των Γυναικών) και είπε πως είναι θετικό από μόνο του το γεγονός ότι εκδίδεται για δεύτερη χρονιά. Υπογράμμισε όμως ότι αυτή θα πρέπει να περιέχει τα απαραίτητα στοιχεία, τα οποία θα αξιοποιήσουμε για να βελτιώσουμε την κατάσταση. Διευκρίνισε δε, ότι από την συγκεκριμένη έκθεση απουσίαζε αυτό το στοιχείο.

Η κυρία Αγαθοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν ασχολείται πραγματικά με το πρόβλημα και την λύση του, αλλά ενδιαφέρεται μόνο να παρουσιάζει κάποιο υποτιθέμενο έργο.

«Τα Συμβουλευτικά Κέντρα, που υπάρχουν διάσπαρτα σε όλη την Ελλάδα, δεν αρκούν. Πρέπει να αυξηθούν και να υπάρχουν σε κάθε γωνιά. Η Αστυνομία να εκπαιδευτεί κατάλληλα για να μπορεί να αντιμετωπίζει τέτοια περιστατικά και να μην στέλνει το “μαλωμένο ζευγάρι” σπίτι του. Νομίζω ότι σε νομοθετικό επίπεδο στη χώρα μας είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο», είπε η αρμόδια για θέματα Ισότητας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Σημασία έχει από δω και πέρα να περάσουμε και στην πράξη. Αυτά τα φαινόμενα βίας κατά γυναικών θα πρέπει να έχουν την απαραίτητη προσοχή και από το δικαστικό σύστημα. Και οι δικαστές χρειάζονται την κατάλληλη εκπαίδευση και επιμόρφωση», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με την ίδια, το νομοθετικό πλαίσιο είναι καλό, αλλά μεγάλο ρόλο παίζει η εφαρμογή του. «Όλα αυτά βέβαια χρειάζονται και προϋπολογισμό κι εφόσον αυτά τα ζητήματα έχουν τεθεί σε απόλυτη προτεραιότητα και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οφείλουμε και σαν χώρα να τα βάλουμε σε απόλυτη προτεραιότητα», κατέληξε η κυρία Αγαθοπούλου.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος