Δραματική έκκληση του δημάρχου Αχαρνών στο Πρώτο: Ανεξέλεγκτη η φωτιά, θα καεί όλη η Πάρνηθα – Στείλτε εναέρια μέσα στο Κατσιμίδι (audio)

«Υπάρχει μια μεγάλη αναζωπύρωση στο Κατσιμίδι, πίσω από τους «Φίλους του δάσους», πραγματικά η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει. Εδώ χρειάζονται ενισχύσεις και εναέρια μέσα», τόνισε ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Σε διάδραση», με την Αρετή Μπίτα.

«Εάν η φωτιά ξεφύγει, που βλέπω να ξεφεύγει, θα κάψει όλη την Πάρνηθα και τους Θρακομακεδόνες», σημείωσε, λέγοντας ότι υπάρχει πυκνό δάσος, χωρίς κατοικίες, και οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής δεν μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά. «Πρέπει να έρθουν εναέρια μέσα για να υποστηρίξουν την κατάσβεση.

«Ζητάμε επανειλημμένως ενισχύσεις από την Πυροσβεστική και όλους τους αρμόδιους. Κάτι πρέπει να γίνει. Είναι σοβαρό το θέμα η φωτιά είναι μεγάλη, είναι ανεξέλεγκτη, δεξιά της Πάρνηθας. Παλεύουν εθελοντές από χθες το βράδυ, όλη νύχτα για να τη σταματήσουν, αλλά δεν έχουν τα μέσα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βρεττός.

«Πολεμούσαμε με την Πολιτική Προστασία του Δήμου, με 4 φορτηγάκια, αλλά δεν κάνουν δουλειά. Η φωτιά είναι τόσο μεγάλη που θέλει αεροπλάνα», επανέλαβε, σημειώνοντας ότι το θέμα είναι πως τα εναέρια μέσα έχουν ριχτεί στη μάχη στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στην ευρύτερη περιοχή όπου παρατηρούνται αναζωπυρώσεις και υπάρχουν κατοικίες.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος