Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: Ζωντανός διαδικτυακός διάλογος με τους πολίτες για τους εμβολιασμούς

Τι συμπτώματα έχουν οι ασθενείς που νόησαν από τον covid-19 και πότε πρέπει να εμβολιαστούν; Τι απαντάμε στους νέους που φοβούνται για τις μακροχρόνιες παρενέργειες του εμβολίου; Τι ρόλο μπορεί να παίξει η σωστή και η αντικειμενική πληροφόρηση για την ευαισθητοποίηση των πολιτών; Ποια η σχέση του κορονοϊού με την εποχιακή γρίπη; Θα παραμείνει ο ιός στη ζωή μας για πολλά χρονιά; Και πόσο συχνά θα χρειάζεται να εμβολιαζόμαστε;

Αυτά ήταν μερικά από τα ερωτήματα που τέθηκαν στην ανοιχτή συζήτηση με τους πολίτες για την ανάγκη του εμβολιασμού έναντι του covid-19 που διοργάνωσε ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom.
Ένας ζωντανός και πλούσιος διάλογος, σε μία συζήτηση, όπου η συμμετοχή ήταν μεγάλη ενώ τα ερωτήματα, όσο περνούσε, η ώρα έπεφταν βροχή προς τους εκλεκτούς προσκεκλημένους που έδωσαν απαντήσεις για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Ο Καθηγητής Πνευμονολόγος – Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σημείωσε ότι οι δήμοι μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά τόσο στο οργανωτικό κομμάτι της μάχης κατά της πανδημίας όσο και στο κομμάτι της ενημέρωσης για τον εμβολιασμό και απένειμε τα εύσημα προς τον δήμο για την πρωτοβουλία. «Ο εμβολιασμός είναι ένα εθνικό αλλά και ένα παγκόσμιο στοίχημα», σημείωσε.

Από τη μεριά του, ο Επεμβατικός Πνευμονολόγος Ηρακλής Τιτόπουλος,  Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου και Πρόεδρος της Εταιρείας Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος, επισήμανε ότι ο εμβολιασμός θα έπρεπε να είναι μία πράξη χωρίς αμφισβήτηση, ενώ σημείωσε ότι τέτοιες ενημερωτικές πρωτοβουλίες πρέπει να παραδειγματίσουν και άλλους δήμους.

Στον χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, αφού ευχαρίστησε τους δύο επιστήμονες για τη συμμετοχή τους στο WEBINAR σημείωσε ότι όλοι οφείλουμε να συμβάλλουμε ώστε να ξεπεραστούν ενδεχόμενοι φόβοι και να υπάρξει σωστή ενημέρωση. «Ο δήμος μας μπαίνει μπροστά ώστε οι συμπολίτες μας να ενημερωθούν και να πειστούν για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού μέσα από επιστημονικά επιχειρήματα. Το μότο μας είναι απλό: Ρωτάμε και ακούμε τους ειδικούς. Συζητάμε και ενημερωνόμαστε», σημείωσε  ο κ. Καϊτεζίδης.

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος