Διεθνής κατακραυγή για την επίθεση του Ισραήλ σε κομβόι ΜΚΟ – Ο επικεφαλής του ισραηλινού στρατού παραδέχθηκε πως διαπράχθηκε «σοβαρό λάθος»

«Tρομερό λάθος» χαρακτήρισε ο ισραηλινός στρατός την επίθεση στο κομβόι με την ανθρωπιστική βοήθεια που προκάλεσε τον θάνατο 7 εργαζομένων σε ΜΚΟ, ενώ οι διεθνείς αντιδράσεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Διεθνή κατακραυγή προκάλεσε η επίθεση σε αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους άνθρωποι από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Πολωνία, την Αυστραλία καθώς και ο Παλαιστίνιος οδηγός τους.

Ο επικεφαλής του ισραηλινού στρατού παραδέχθηκε πως διαπράχθηκε «σοβαρό λάθος» όταν σκοτώθηκαν επτά εργαζόμενοι της μη κυβερνητικής οργάνωσης World Central Kitchen (WCK) σε αεροπορικό βομβαρδισμό που εξαπολύθηκε στη Λωρίδα της Γάζας. «Το συμβάν αυτό ήταν σοβαρό λάθος», δήλωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, ο στρατηγός Χερτσί Χαλεβί, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του που μεταφορτώθηκε στο X. «Ήταν λάθος που ακολούθησε λαθεμένη νυχτερινή αναγνώριση, κατά τη διάρκεια πολέμου, σε πολύ περίπλοκες συνθήκες. Δεν έπρεπε να γίνει», πρόσθεσε ο στρατηγός.

Εξοργισμένος δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ο οποίος τόνισε ότι θα πρέπει να διερευνηθούν ενδελεχώς οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη αυτή η επίθεση καθώς και να αποδοθούν ευθύνες. Για άλλη μια φορά είπε ότι το Ιραήλ δεν κάνει όσα χρειάζεται για να αποφεύγονται οι επιθέσεις και τα θύματα μεταξύ των αθώων πολιτών.

Τουλάχιστον 196 άνθρωποι, εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Συγκλονισμένος από την επίθεση δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός ο οποίος επικοινώνησε με τον Ισραηλινό ομόλογό του και χρησιμοποίησε πολύ σκληρή γλώσσα όπως και ο Αυστραλός ομόλογός του.

Η επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε εργαζομένους ανθρωπιστικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων ένας Πολωνός, στη Γάζακαι η αντίδραση του Μπενιαμίν Νετανιάχου έχουν προκαλέσει «δικαιολογημένη οργή» και ένταση στις σχέσεις με τη Βαρσοβία, δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ

ΕΡΤ- Ρένα Δημητρίου

Σχετικά Άρθρα:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος