Η.Β: Απαιτούνται απαντήσεις από το Ισραήλ για την επίθεση στην «WCK» και τη δολοφονία τριών Βρετανών

Το Ηνωμένο Βασίλειο απαιτεί απαντήσεις από το Ισραήλ για την επίθεση που δέχθηκαν μέλη της World Central Kitchen αναφέρεται στον βρετανικό τύπο.

Η δολοφονία στη Γάζα επτά εργαζομένων στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων τριών Βρετανών υπηκόων, σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή πρωτοστατεί σε πολλά από τα σημερινά  πρωτοσέλιδα

. «Κατακραυγή για τους θανάτους εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις» είναι ο τίτλος των Times.

Ο Guardian έχει μια φωτογραφία από το καμένο εσωτερικό ενός από τα οχήματα που δέχτηκαν την επίθεση. H εφημερίδα εκτιμά  ότι η ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας «φαίνεται πιθανό να επιδεινωθεί» μετά τα όσα συνέβησαν. Λέει ότι πολλές οργανώσεις βοήθειας έχουν ήδη αναστείλει τις δραστηριότητές τους στην επικράτεια.

Η Daily Mail αναφέρει ότι δύο από τα βρετανικά θύματα, ο Τζέιμς Χέντερσον και ο Τζον Τσάπμαν, ήταν πρώην βασιλικοί πεζοναύτες και ο άλλος, ο Τζέιμς Κίρμπι, ήταν πρώην στρατιώτης.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, το Φόρεϊν Όφις εξετάζει εδώ και εβδομάδες εάν το Ισραήλ αποτυγχάνει να επιδείξει δέσμευση στο διεθνές δίκαιο και κατά πόσο θα πρέπει επομένως να σταματήσει να πουλά όπλα στη χώρα. Η εφημερίδα αναφέρει ότι υπάρχουν αναδυόμενες εκκλήσεις  για το θέμα αυτό, δηλαδή εάν οι νομικές υπηρεσίες  διαπιστώσουν ότι το Ισραήλ δεν ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις του απέναντι στο διεθνές δίκαιο  , η ανταλλαγή πληροφοριών θα πρέπει να περιοριστεί.

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος