Διεθνής καταδίκη για την επίθεση Τουρκοκυπρίων κατά κυανoκράνων

Ελλάδα και Κύπρος είναι απόλυτα συντονισμένες και προβαίνουν στις δέουσες ενέργειες σε διεθνές επίπεδο, τόνισε ο πρωθυπουργός σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κύπριο πρόεδρο, με αφορμή την βάναυση επίθεση Τουρκοκυπρίων πολιτών και αστυνομικών με πολιτικά, εναντίον στελεχών της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Νεκρή Ζώνη της Κύπρου.

Οι Τουρκοκύπριοι επιτέθηκαν, όταν οι κυανόκρανοι προσπάθησαν να εμποδίσουν την κατασκευή παράνομου δρόμου. Τρία στελέχη του διεθνούς Οργανισμού νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά εκτός κινδύνου.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, Ηνωμένες Πολιτείες, Βρετανία και Γαλλία τονίζουν οτι “οι απειλές κατά του προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών συνιστούν σοβαρό έγκλημα, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο”.

Την θλίψη της εξέφρασε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα. «Απαράδεκτη και εγκληματική ενέργεια» χαρακτήρισε την επίθεση ο Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λευκωσία προτρέπει με οδηγία της, τους Αμερικανούς πολίτες, να αποφεύγουν μετακινήσεις στα κατεχόμενα.

Τα Ηνωμένα Έθνη παραμένουν στην περιοχή παρά το ότι οι Τουρκοκύπριοι διέδιδαν πως αποχώρησαν.

Έκκληση για εκτόνωση κυρίως από τους κατοίκους της Πύλας.

Πηγή: ΕΡΤNEWS – Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη

Σχετικό Άρθρο: Κύπρος: Επίθεση Τουρκοκυπρίων κατά της δύναμης του ΟΗΕ στη Νεκρή Ζώνη – Τι επιδιώκει το κατοχικό καθεστώς, σφοδρές διεθνείς αντιδράσεις

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος