Διαστημικές υπηρεσίες για την πρόληψη των φυσικών καταστροφών μέσω του Copernicus – Τι μελετούν στο Εθνικό Αστεροσκοπείο

Για το ευρωπαϊκό διαστημικό πρόγραμμα Copernicus και στο πώς συμβάλλει στην πρόβλεψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών μίλησε στο EΡΤΝews και στην εκπομπή “Update” o Χαράλαμπος Κοντοές, διευθυντής του Κέντρου Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Μιλώντας για τις δυνατότητες του προγράμματος, που μέσω δορυφόρων παρακολουθεί τον πλανήτη, την ατμόσφαιρα, τη γη, τη θάλασσα ο διευθυντής του Κέντρου Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου τόνισε ότι «δίνει έγκαιρη ενημέρωση των Αρχών, των πολιτών για το πώς θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα που προκαλεί η κλιματική αλλαγή».

Όπως είπε ο κ. Κοντοές οι ερευνητές του Εθνικού Αστεροσκοπείου αναλύουν τα δεδομένα που λαμβάνουν από τους δορυφόρους προκειμένου να αξιοποιηθεί από την πολιτική προστασία καθώς και σε τομείς της οικονομίας, γεωργίας, παρακολούθησης περιβάλλοντος κ.ά.

«Το πρόγραμμα Κοπέρνικος έχει συγκεκριμένες υπηρεσίες στην πολιτική προστασία, στην παρακολούθηση του θαλασσίου θαλάσσιου και επίγειου περιβάλλοντος, σε υπηρεσίες ασφάλειας, υπηρεσίες ατμόσφαιρας και υπηρεσίες κλίματος» ανέφερε ο κ. Κοντοές. Και όπως επισήμανε, «όλες αυτές οι υπηρεσίες είναι συγκεντρωμένες κατά τρόπον που να στέλνουν τα επεξεργασμένα δεδομένα που είναι χρήσιμα σε καθέναν από αυτόν τον τομέα και να τις εξειδικεύουν για τις ανάγκες τις τοπικές».

Πηγή: Update

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος