Εκπρόσωπος της Μελάνια Τραμπ διέψευσε φήμες ότι ο σύζυγός της και πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, βρίσκεται σε πόλεμο με το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ επειδή ο γιος της, ο Μπάρον, δεν έγινε δεκτός σε αυτό.
Η Palm Beach Post μετέδωσε πρώτη ότι ο εκπρόσωπος της πρώτης κυρίας, Νίκολας Κλέμενς, δήλωσε: «Ο Μπάρον δεν έκανε αίτηση στο Χάρβαρντ και οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι ο ίδιος ή ότι κάποιος εκ μέρους του έκανε αίτηση είναι εντελώς ψευδής».
Η δήλωση ήρθε ως απάντηση σε διαδικτυακές αναφορές ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στοχοποιεί το Χάρβαρντ με περικοπές ομοσπονδιακής χρηματοδότησης επειδή ο Μπάρον, ο οποίος μόλις τελείωσε το πρώτο έτος σπουδών του στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, απορρίφθηκε από τη σχολή.
«Έχει απίστευτη έφεση στην τεχνολογία», δήλωσε ο Τραμπ στο Fox News σε συνέντευξή του τον Μάρτιο, όταν ρωτήθηκε αν ο γιος του θα διαπρέψει στην πολιτική ή στις επιχειρήσεις. «Ο Μπάρον είναι ένας πολύ έξυπνος τύπος».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, είχε δηλώσει προηγουμένως στην εφημερίδα The Post ότι πολλές σχολές είχαν προσφέρει στον γιο του δικαίωμα εισαγωγής, χωρίς να αποκαλύψει ποιες.
Νέα επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Ζητά την ακύρωση συμβάσεων ύψους 100 εκατ. δολαρίων
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε την Τρίτη από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να ακυρώσουν τις συμβάσεις τους με το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, αξίας περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων, εντείνοντας τη σύγκρουση του προέδρου με το παλαιότερο και πλουσιότερο πανεπιστήμιο της χώρας.
Η κυβέρνηση έχει ήδη ακυρώσει πάνω από 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις έρευνας για το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το οποίο έχει αντιταχθεί στις απαιτήσεις της κυβέρνησης για αλλαγές σε πολλές από τις πολιτικές του.
Σε επιστολή που στάλθηκε την Τρίτη από τη Γενική Υπηρεσία Υπηρεσιών (General Services Administration), η οποία εποπτεύει τις συμβάσεις και τα ακίνητα για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ζητήθηκε από τις υπηρεσίες να αναθεωρήσουν τα συμβόλαια με το πανεπιστήμιο και να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις.
Ο Τραμπ έχει επιτεθεί στο Χάρβαρντ, χαρακτηρίζοντας το εστία φιλελευθερισμού και αντισημιτισμού. Το πανεπιστήμιο κατέθεσε μήνυση στις 21 Απριλίου για τις εκκλήσεις της κυβέρνησης να αλλάξει την ηγεσία, τη διακυβέρνηση και τις πολιτικές εισαγωγής του. Από τότε, η κυβέρνηση έχει μειώσει τη χρηματοδότηση του πανεπιστημίου, προχώρησε σε μέτρα για να περιορίσει την εγγραφή διεθνών φοιτητών και απείλησε να αναστείλει την φοροαπαλλαγή του.
Πηγές: Fox News, New York Post, Associated Press
Σχετικό Άρθρο: Φοιτητική βίζα μέσω ελέγχου λογαριασμών στα μέσα δικτύωσης, το νέο μέτρο της κυβέρνησης Τραμπ, σύμφωνα με το Politico
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος