Διαδικτυακό αφιέρωμα του ΜΜΘ με 26 νέους καλλιτέχνες για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Μπετόβεν

Στις 21 Ιουνίου, Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής κάνει πρεμιέρα ο «Κύκλος Beethoven – 32 σονάτες για πιάνο», με το πρώτο από τα δεκατρία διαδικτυακά ρεσιτάλ, με τα οποία το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τιμά τα 250 χρόνια από τη γέννηση του συνθέτη Λούντβιχ βαν Μπεττόβεν (1770-1827).

Τα ρεσιτάλ πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και σε αυτά συμμετέχουν 26 φοιτητές και φοιτήτριες της ειδίκευσης πιάνου των τάξεων του καθηγητή και πιανίστα Ούβε Μάτσκε, του αναπληρωτή καθηγητή Ιγκόρ Πέτριν και των διδασκόντων Παρασκευή Γιαμοπούλου και Χριστίνα Σιδηροπούλου.

Διαδικτυακό αφιέρωμα του ΜΜΘ με 26 νέους καλλιτέχνες για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Μπετόβεν

Οι συναυλίες θα μεταδίδονται καθημερινά έως το Σάββατο 3 Ιουλίου, στις 6 το απόγευμα, από το κανάλι του Οργανισμού στο Youtube https://www.youtube.com/user/Tchgreece.

Η συμπαραγωγή μαγνητοσκοπήθηκε εξ ολοκλήρου στους χώρους του Ο.Μ.Μ.Θ. και χρησιμοποιήθηκε πιάνο Steinway. Μέρος της χρηματοδότησης προέρχεται από την Επιτροπή Ερευνών και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο πλαίσιο της ερευνητικής του πολιτικής. Επιστημονικά υπεύθυνος και συντονιστής του έργου ανέλαβε ο Ούβε Μάτσκε.

Το μουσικό επετειακό αφιέρωμα για το έτος Μπετόβεν επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2020 αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας. Τώρα, σχεδιάστηκε και εγκρίθηκε εκ νέου από τους συνεργαζόμενους φορείς. Όσον αφορά τους φοιτητές και τους διδάσκοντες, διαχειρίστηκαν τις συναυλίες ως μια καλλιτεχνική και παιδαγωγική πρόκληση, η οποία αντανακλά τον αυξημένο ρόλο και το υψηλό επίπεδο της πανεπιστημιακής μουσικής εκπαίδευσης που συντελείται στη Θεσσαλονίκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος