Διαδικτυακά το 13ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Array

Το 13ο μαθητικό συνέδριο Πληροφορικής που αρχίζει αύριο και ολοκληρώνεται την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί και φέτος όπως -και πέρυσι- διαδικτυακά λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχει επιβάλει η πανδημία.

Στο πλαίσιό του θα παρουσιαστούν 100 ερευνητικές εργασίες από 900 περίπου μαθητές και 170 εκπαιδευτικούς, από 80 και πλέον σχολικές μονάδες. Μιλώντας για το συνέδριο στο Ο3 της ΕΡΤ3 ο διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θωμάς Μπαχαράκης έκανε λόγο για πολλές και διαφορετικές εργασίες των μαθητών οι οποίες μάλιστα ολοκληρώθηκαν μέσω τηλε-συνεργασίας των παιδιών.

Η θεματολογία του συνεδρίου εκτείνεται από τη ρομποτική και τα συστήματα αυτόματου ελέγχου ως τις έξυπνες πόλεις και την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Ειδικά φέτος ο κορονοϊός που δοκιμάζει για περισσότερο από ένα χρόνο ολόκληρο τον κόσμο ενέπνευσε τους μαθητές.

Καινοτόμες ιδέες που αφορούν την απολύμανση δημοσίων χώρων, την ανίχνευση της μάσκας καθώς και την καταμέτρηση των ατόμων που βρίσκονται μέσα σε ένα κατάστημα ώστε να μην παρατηρείται υπέρβαση του ορίου, περιλαμβάνονται στις μαθητικές εργασίες.

Μάλιστα ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις συμμετοχές ενώ διευκρίνισε ότι η συμμετοχή των παιδιών δεν σχετίζεται άμεσα με τις σχολικές επιδόσεις τους. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν με όλες τους τις δυνάμεις και με μεγάλο ενθουσιασμό όλοι οι μαθητές, διαβεβαίωσε.

Χορηγός επικοινωνίας στο συνέδριο που συνδιοργανώνεται από το ΝΟΗΣΙΣ και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας είναι η ΕΡΤ3.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος