Deutsche Welle: Φρενίτιδα ξένων επενδυτών για real estate στην Ελλάδα (video)

Εντείνεται το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για την αγορά ακινήτων και ιδιαίτερα των πολυτελών εξοχικών κατοικιών στην Ελλάδα καθώς η χώρα μας επωφελείται από την έως τώρα επιτυχημένη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, σημειώνει η Deutsche Welle. Τονίζει δε, το γεγονός αυτό προκαλεί φρενίτιδα για αγορά ακινήτων στην Ελλάδα.

Μόνο η βρετανική ζήτηση έχει αυξηθεί περισσότερο από 200% τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ η γερμανική κατά 50%, σύμφωνα με τοπικούς και διεθνείς κτηματομεσίτες.

Βάσει των στοιχείων που παραθέτει από την εταιρεία διαχείρισης ακινήτων “Rightmove” «η Ελλάδα είναι στις κορυφαίες αναζητήσεις μαζί με Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία και Ιταλία».

Το ενδιαφέρον, ήταν τόσο έντονο που καταγράφηκαν περισσότερες από ένα εκατομμύριο διαδικτυακές έρευνες την ημέρα που η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε τις νέες  οδηγίες για τα ταξίδια στα τέλη Ιουνίου.

Οι πέντε προτιμώμενοι προορισμοί – Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία και Ιταλία – παρουσιάζουν αύξηση 340% ως προς το ενδιαφέρον του εξωτερικού, σε σύγκριση με τα στοιχεία που καταγράφηκαν στα μέσα Ιουνίου, όπως ανέφεραν οι μεσίτες.

Deutsche Welle: Φρενίτιδα ξένων επενδυτών για real estate στην Ελλάδα (video)Μόνο οι Γερμανοί έχουν αυξήσει τις επενδύσεις σε ακίνητα στην Ελλάδα κατά 50% επιλέγοντας εκτάσεις στην Πελοπόννησο αλλά και βίλες σε νησιά όπως η Αμοργός, η Κρήτη, η Κέρκυρα και η Κάρπαθος.

Από περίπου 5.750 ακίνητα που αναφέρονται μόνο στο «Rightmove», 1.754 βρίσκονται στην Κρήτη και οι τιμές του κυμαίνονται από περίπου 10.000 ευρώ έως πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ.

Πάνω από 25 καταχωρίσεις περιλαμβάνουν τεράστια παραθαλάσσια θέρετρα, καφέ μπαρ και μεγάλες εκτάσεις παραθαλάσσιων ακινήτων .

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της “Chestertons” «οι άνθρωποι νιώθουν πιο ασφαλείς εδώ. Και θέλουν να διατηρήσουν αυτή την ασφάλεια κάτω από τον ήλιο».

Επισημαίνεται επίσης ότι «δίπλα στους σχεδόν 4 εκατομμύρια Γερμανούς υπηκόους που κάνουν διακοπές εδώ κάθε χρόνο, φέρνοντας περισσότερα από 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε σκληρό νόμισμα, οι Βρετανοί υπήκοοι αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη ομάδα ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος