«Δεν κοιμόμασταν για τρεις ημέρες από την αγωνία» – Ελληνίδες από το Ισραήλ μιλούν στην ΕΡΤ για τους φίλους τους που αγνοούνται

Για όσα δραματικά βίωσαν στο Ισραήλ όπου διαμένουν μόνιμα μίλησαν στην ΕΡΤ δύο αδελφές, η 18χρονη Νόα και η 16χρονη Έντεν, από την ασφάλεια πια της Ελλάδας. Με τις μνήμες να είναι ακόμα νωπές από την αιματηρή επίθεση της Χαμάς και την επιδρομή σε αμάχους τα δύο κορίτσια αναφέρθηκαν στις ώρες αγωνίας που πέρασαν στα Ιεροσόλυμα όταν ηχούσαν οι σειρήνες καθώς και για τους φίλους τους που είχαν πάει στο μουσικό φεστιβάλ Σουπερνόβα και αγνοούνται ή εκτελέστηκαν από τους τρομοκράτες.

Έχουμε φίλους που αγνοούνται

Μόλις έγινε γνωστή η επίθεση που δέχθηκαν ισραηλινές πόλεις και χωριά, άρχισαν να στέλνουν μηνύματα στους φίλους τους που είτε υπηρετούν στον ισραηλινό στρατό είτε είχαν πάει να διασκεδάσουν στο μουσικό φεστιβάλ που διεξάγονταν κοντά στη συνοριακή γραμμή.

«Μερικοί δεν μου απάντησαν και τώρα ξέρουμε ότι έχουν απαχθεί και μερικοί έχουν δολοφονηθεί» ανέφερε η Νόα. Όπως είπε χαρακτηριστικά «ξέρω ένα κορίτσι που είναι Ελληνίδα – Εβραία. Είχε πάει στο φεστιβάλ το Σάββατο. Την έψαχναν τρεις ημέρες και μετά ανακοινώθηκε ότι βρήκαν το σώμα της σε ένα από τα κιμπουτς, όπου την είχαν πάρει μαζί τους» δήλωσε η νεαρή κοπέλα που βρίσκεται ακόμη σε σοκ.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» και στους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζον τα δύο νεαρά κορίτσια περιέγραψαν πώς πέρασαν το διάστημα από την στιγμή που χτύπησε η πρώτη σειρήνα και έσπευσαν στο καταφύγιο έως ότου εξασφαλίσουν το εισιτήριο της επιστροφής για την Ελλάδα.

Ακολουθείς το ένστικτό σου όταν ακούγεται η σειρήνα

«Τρεις ημέρες δεν κοιμόμασταν καθόλου. Πεταγόμασταν σε κάθε θόρυβο» δήλωσε η Νόα περιγράφοντας τις δραματικές ώρες που έζησαν. Όπως είπαν οι δύο αδελφές όταν ακούστηκε η πρώτη αντιαεροπορική σειρήνα και άρχισαν να διαβάζουν πληροφορίες στο Διαδίκτυο έσπευσαν σε έναν ασφαλή χώρο στο υπόγειο της πολυκατοικίας όπου μένουν στα Ιεροσόλυμα.

Όντας ολομόναχες, καθώς οι γονείς τους ήταν στην Ελλάδα, έτρεξαν μαζί με τους γείτονές τους στο καταφύγιο, δήλωσε η Έντεν. Από την πλευρά της η Νόα δήλωσε ότι στο καταφύγιο έτρεξε και πολύς κόσμος που βρίσκονταν στο δρόμο την ώρα που χτύπησαν οι σειρήνες. «Ακολουθείς το ένστικτό σου. Παίρνεις μαζί σου το κινητό και τρέχεις. Έχεις δέκα δευτερόλεπτα για να φτάσεις και μετά περιμένεις εκεί για 10 – 15 λεπτά» ,δήλωσε περιγράφοντας ένα σκηνικό τρόμου.

Αναφορικά με το πώς επέστρεψαν στην Ελλάδα η Νόα και η Έντεν δήλωσαν ότι έσπευσαν στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, χωρίς να έχουν εξασφαλίσει εισιτήριο και μετά από επίπονες προσπάθειες κατάφεραν και βρήκαν μια πτήση που τους έφερε στην Ελλάδα και στην ζεστή αγκαλιά των γονιών τους.

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος