Δανός ΥΠΕΞ: Είμαι πιο αισιόδοξος μετά τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τη Γροιλανδία

Θετικό κλίμα φαίνεται πως επικρατεί στις συνομιλίες ανάμεσα σε Δανία, Γροιλανδία και ΗΠΑ σχετικά με το αυτόνομο έδαφος εντός του Βασιλείου της Δανίας, οι οποίες διεξήχθησαν χθες, Τετάρτη, σύμφωνα με τον Δανό υπουργό Εξωτερικών Λαρς Λόκε Ράσμουσεν.

Οι συνομιλίες δεν κατέληξαν ακόμη σε αποτέλεσμα, σημείωσε ο Ράσμουσεν πριν από το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι λίγο πιο αισιόδοξος σήμερα σε σχέση με πριν από μια εβδομάδα».

Οι διπλωματικές συνομιλίες διεξήχθησαν έπειτα από μήνες εντάσεων ανάμεσα στη Δανία και στις ΗΠΑ, αμφότερες ιδρυτικά μέλη του ΝΑΤΟ, εξαιτίας των επανειλημμένων αιτημάτων του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αναλάβει τον έλεγχο της Γροιλανδίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος