Δ. Μαύρος στο Πρώτο: Συναισθηματική σκακιστική “παιξιά” του κ. Τσίπρα η πρόταση μομφής- Υπερβολικά μεγάλη σιγουριά από τον κ. Μητσοτάκη (audio)

Κάθε άλλο παρά πρόγευση προεκλογικής περιόδου άφησε σαν αίσθηση, η συζήτηση στην βουλή για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «στην πραγματικότητα ήταν μια κουβέντα συνεχούς απολογισμού μέσω της κριτικής προς τους άλλους κυρίως» επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΜRB, Δημήτρης Μαύρος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο.

Τεκμηριώνοντας την άποψή του, ο κ. Μαύρος ανέφερε πως «αποκορύφωμα με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ήταν ότι είχε μια φράση μέσα στην τοποθέτησή του ο κ. Κατρίνης που έλεγε «και πάρα πολύ σύντομα θα δείτε τις προγραμματικές μας τοποθετήσεις». «Όσο και να ήταν διάσπαρτα μέσα στις τοποθετήσεις του κάποια πράγματα που προτείνει το ΚΙΝΑΛ, όταν υπάρχει αυτή η φράση σημαίνει ότι αυτό που ακούτε δεν είναι το πρόγραμμά μας» σημείωσε ο κ. Μαύρος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, δημιούργησε στον κ. Μαύρο την αίσθηση «ότι αυτό το κόμμα εξακολουθεί να είναι πληγωμένο από το αποτέλεσμα του 2019». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «υπήρχε ένας συναισθηματισμός μέσα σε όλες τις τοποθετήσεις, πληγώματος όπου ο κ. Τσίπρας προσπαθούσε ουσιαστικά να πει, γιατί δεν με αγαπάτε, εντέλει μπροστά στους άλλους και εντιμότερος ήμουν και προσπάθησα και ήταν η πρώτη μου φορά, ενώ εσείς που είστε πιο έμπειροι τα έχετε κάνει μαντάρα και όταν ήσασταν πριν και όταν είστε τώρα κυβέρνηση».

«Yπερβολικά μεγάλη σιγουριά για αυτό το οποίο έχει καταφέρει o κ. Μητσοτάκης», εισέπραξε ο κ. Μαύρος από τον πρωθυπουργό. «Σε ορισμένους τομείς τα έχει καταφέρει, μην ξεχνάμε τι έχει συμβεί τα τελευταία 2,5-3 χρόνια. Υπήρχε ένα χαμόγελο συνέχεια, το οποίο σημαίνει πράγματα από πίσω για τον απλό Έλληνα, το οποίο από την δική του πλευρά θέλει πολύ μεγάλη προσοχή».

Αναλύοντας την άποψή του, ο κ. Μαύρος, σημείωσε πως η πρόταση μομφής δεν αποτέλεσε μια ευκαιρία για το πώς θα πάμε παρακάτω, αλλά ήταν μια συνεχώς διασταυρούμενη κατάσταση, η οποία πιθανώς δεν άφησε κάτι παραγωγικό πίσω της για τον τόπο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε το μάξιμουμ που θα ήθελε από όλη αυτή την ιστορία γιατί θα ήθελε το ΚΙΝΑΛ να μην έχει υπερψηφίσει, άρα να δείξει προς τον ελληνικό λαό ότι το ΚΙΝΑΛ είναι άλλο ένα συντηρητικό κόμμα και ότι οι δύο κύριοι τα έχουν κάνει πλακάκια μεταξύ τους και πάνε να δημιουργήσουν μια συνεργασία, έτσι ώστε να συσπειρώσει τους δικούς του ψηφοφόρους και να τους γυρίσει πίσω, μια μικρή ροή ψηφοφόρων που έχει ξεκινήσει και πάνε προς το ΚΙΝΑΛ. Από την άλλη έδωσε ευκαιρία στον κ. Μητσοτάκη να αλλάξει την ατζέντα, να του δημιουργηθεί η ευκαιρία να ανακεφαλαιώσει, να μηδενίσει το κοντέρ και να ξαναρχίσει από την αρχή. Τα κίνητρα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ορθολογικά ήταν περισσότερο μια συναισθηματική σκακιστική παιξιά».

Η αντιπολίτευση σήμερα είναι αδύναμη, προσέθεσε ο κ. Μαύρος, όχι με την έννοια ότι «δεν φωνάζει», αλλά  δεν μπορεί να χειριστεί τα πράγματα που έχει να διαχειριστεί. «Αυτό φέρνει στην επιφάνεια την γνωστή ρήση ότι η κυβέρνηση κάθε χώρας είναι τόσο καλή όσο καλή είναι η αντιπολίτευση», ενώ υποστήριξε ότι δημοσκοπικά η κυβέρνηση δεν καταγράφει την φθορά που συνήθως υπάρχει στο μέσο μιας θητείας.

Αναφερόμενος στο ΚΙΝΑΛ, ο κ. Μαύρος, τόνισε πως «αυτή την στιγμή προσπαθούν όλοι να δείξουν ότι το ΚΙΝΑΛ δεν έχει θέσεις και ότι ο κ. Ανδρουλάκης είναι ένας ήξεις αφήξεις άνθρωπος όταν κάνει δηλώσεις ή προσπαθεί να περιγράψει το σκεπτικό του. Προσπαθεί να τα βάλει όλα μέσα, ψηφίζω την μομφή γιατί θεωρώ ότι η κυβέρνηση είναι ένα χάλι αλλά δεν θέλω εκλογές. Το πολιτικό μήνυμα πρέπει να είναι απλό, ξεκάθαρο και διλημματικό, πρέπει η ουσία του μηνύματος να είναι σαν  δημοψήφισμα, να έχει μέσα δίλημμα, αυτό ή αυτό».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος