Δ. Μαύρος στο Πρώτο: ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ πολύ θα ήθελαν να συνθλίψουν το ΚΙΝΑΛ (audio)

«Στο ΚΙΝΑΛ υπάρχει μια μεγάλη μάχη ονομάτων, προσωπικοτήτων και ποιος μπορεί να προσφέρει τι στον συγκεκριμένο χώρο αλλά αυτό το οποίο ακούγεται λιγότερο από όλα, είναι ο ρόλος του συγκεκριμένου κόμματος στο καινούριο τοπίο» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΜRB, Δημήτρης Μαύρος.

«Το ΚΙΝΑΛ έχει γίνει σάντουιτς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί δεν ανησυχούν για το ποιος θα το αναλάβει αλλά για το ποιο θα είναι το στίγμα του», συμπλήρωσε. Εξηγώντας, είπε ότι ο κόσμος, τους ρόλους, δεν τους βλέπει μόνο μέσα από τα πρόσωπα, γιατί τα πρόσωπα μπορούν πολύ εύκολα να χλευαστούν και πολύ εύκολα να ηρωοποιηθούν. «Εάν το πρόσωπο δεν μπορεί να μιλήσει για το δικό του όραμα σε σχέση με τον συγκεκριμένο χώρο, παρά ασχολείται με το αν θα κατέβει ο κ. Παπανδρέου ή ο κ. Κεγκέρογλου, τυχαία τα αναφέρω, αυτό είναι ονοματολογία».

Η ΝΔ κάνει μια τεράστια επίθεση στον χώρο του κέντρου, σύμφωνα με τον κ. Μαύρο, χρησιμοποιώντας πρόσωπα και πολιτικές, αδιόρατες ακόμα, για να δώσει το στίγμα ότι είναι ένα κεντροδεξιό κόμμα. «Άρα είναι σαν να λέει ότι όσοι σκέφτεστε το ΚΙΝΑΛ, ελάτε σε εμένα. Και όσοι δεν αντέχουν με τίποτα το μπλε χρώμα της ΝΔ γιατί έχουν αλλεργικά ή ακροαστικά φαινόμενα από άλλες εποχές, μοιραία βλέπουν λοξά προς τον ΣΥΡΙΖΑ».

Μάλιστα ο κ. Μαύρος αναφέρθηκε σε στοιχεία σχετικά με τον πρόσφατο ανασχηματισμό στο κυβερνών κόμμα, αποκαλύπτοντας ότι ν ότι το 30%-35% των ψηφοφόρων της ΝΔ του 2019, έμεινε δυσαρεστημένο από αυτόν τον ανασχηματισμό. «Και όταν πήραμε αυτή την ομάδα ανθρώπων και την «ρίξαμε» πάνω στην πολιτική τους τοποθέτηση, ήταν όλοι κεντρώοι. Άρα κάποιες επιλογές που έγιναν έδωσαν αντίθετα το στίγμα, ότι η ΝΔ εξακολουθεί να βλέπει δεξιά, έως πολύ δεξιά και άρα οι κεντρώοι της ΝΔ κλώτσησαν, πράγμα που σημαίνει ότι είναι δυνητικά είναι μια μερίδα ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ».

Επικρατεί πάλι ο αντισυστημισμός όπως το 2015, υποστήριξε ο κ. Μαύρος, αλλά δεν είναι ίδιος. «Σήμερα ο κόσμος, δεν θέλει να ξαναγυρίσει σε κάτι μικρό, γιατί φοβάται ότι το μικρό δεν ξέρει να οδηγεί σε δρόμους υψηλής ταχύτητας, άρα θέλει να γυρίσει στα μεγάλα. Στα μεγάλα όμως, που έχουν μια ισχυρή ηθική υπόσταση. Ενώ τότε, το 2015, τα μεγάλα ήταν ανήθικα και τα μικρά κόμματα ηθικά».

Το ΚΙΝΑΛ αυτή την στιγμή έχει το πρόβλημα ότι μπορεί να μοιάζει ηθικό αλλά είναι μικρό και συστημικό, σημείωσε ο κ. Μαύρος. «Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι συστημικός εκ κατασκευής. Από την άλλη η ΝΔ έχει πάψει να είναι κόμμα από δεκαετίες. Είναι μια παράταξη, γι’ αυτό και δεν απειλήθηκε και δεν διαλύθηκε. Αποδείχθηκε λοιπόν ότι το ΚΙΝΑΛ είναι κόμμα και όχι παράταξη. Οι άνθρωποι που βρίσκονται στο κέντρο, έχουν μια βολική νοοτροπία που νομίζουν ότι τους δίνει το δικαίωμα άλλοτε να γέρνουν δεξιότερα άλλοτε αριστερότερα με κριτήριο το τι βολεύει την χώρα. Αυτή η τράμπα, κάνει το συγκεκριμένο χώρο να μην είναι παράταξη αλλά να είναι κόμμα. Και είναι μικρό.  Και δεν ξέρω αν μπορεί να τραβήξει ψηφοφόρους οι οποίοι έχουν μάθει να μιλάνε με κυβερνητικούς όρους και με τεράστια κόμματα που διεκδικούν την εξουσία. Δεν ξέρω αν μπορούν να το ξεπεράσουν αυτό αν δεν βρουν έναν νέο επαναστατικό όραμα για το πού πρέπει να πάει ο τόπος και όχι το ΚΙΝΑΛ», είπε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της ΜRB.

«Αν δείτε και από τα σόσιαλ μίντια, παρόλο που το πρόσωπο του Γ. Παπανδρέου αντιμετωπίζει πολύ αυστηρή κριτική άλλοτε σε επίπεδο της προσωπικότητάς του, άλλοτε απέναντι στις προσωπικές επιλογές του την εποχή των μνημονίων, νομίζω ότι ό,τι και να γίνει εν τέλει το μαγαζί που είναι το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, κάποτε ήταν του πατέρα του. Ακόμα και το ότι μιλάμε για ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα με το στίγμα του συγκεκριμένου χώρου. Ο κ. Παπανδρέου λοιπόν έχει έναν λόγο σε αυτό που γίνεται, το οποίο δεν ξέρουμε σαν καραμπόλα πώς θα κάτσει. Ή θα επικρατήσει η χλεύη για πράγματα που έχουν συμβεί στο παρελθόν ή μπορεί να δούμε πράγματα που θα μας εκπλήξουν», εκτιμά ο κ. Μαύρος.

Τα κόμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρονται θεαματικά για τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, υποστήριξε. «Προσπαθούν να σπρώξουν προς την κατεύθυνση του να επικρατήσουν ως δύο πόλοι και πολύ θα ήθελαν να συνθλίψουν το ΚΙΝΑΛ και να μοιράσουν τα ιμάτιά του σαν τον χιτώνα του Χριστού», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως το δίπολο αριστερά-δεξιά τείνει να αυτοκαταργηθεί και αντικαθίσταται παγκοσμίως από την πράσινη ηθική.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος