Δ. Μαύρος στο Πρώτο: Κάθε σταγόνα που πέφτει πάνω στην κυβέρνηση ηχεί λες και χτυπάει η καμπάνα της Παναγίας των Παρισίων (audio)

Την δική του ανάλυση στα πρόσφατα δημοσκοπικά ευρήματα έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή, επειδή έχουν πέσει απανωτά πράγματα όπως η υποκλοπή του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη, μετά ο κ. Πάτσης, μετά η ιστορία της δεύτερης φάσης των υποκλοπών, μετά το καλάθι του νοικοκυριού που ξεκίνησε λίγο το τσουβάλιασμα. Μοιραία όλα αυτά μαζί, αρκετά από τα οποία αγγίζουν την τσέπη του πολίτη και τα υπόλοιπα αγγίζουν τις προθέσεις σε σχέση με τις οποίες λειτουργεί η κυβέρνηση έχει αρχίσει και φαίνεται το φαινόμενο της κινέζικης σταγόνας», ανέφερε ο κ. Μαύρος σχετικά με τη δημοσκοπική φθορά της κυβέρνησης.

«Κάθε σταγόνα πλέον που πέφτει πάνω στην κυβέρνηση ηχεί λες και χτυπάει η καμπάνα της Παναγίας των Παρισίων. Η διαφορά ακόμα είναι υπαρκτή ανάμεσα στα δύο κόμματα, μπορεί να έχει μικρύνει το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας, που σημαίνει αυξημένες δυσκολίες σε σχέση με την αυτοδυναμία, αλλά κάποτε πρέπει να σταματήσουν αυτές οι κινέζικες σταγόνες για να μπορέσει κανείς να καταλάβει αν υπάρχει ανατροπή», συμπλήρωσε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB.

Αναφερόμενος σε αξιοσημείωτα σημεία των τελευταίων δημοσκοπικών ευρημάτων ο κ. Μαύρος δήλωσε «Σε πρόσφατη έρευνα που κάναμε, είχαμε μία ερώτηση μέσα που έλεγε σε περίπτωση που από τις πρώτες εκλογές, οι οποίες πραγματοποιούνται με την απλή αναλογική δεν έχουμε κυβέρνηση, το μεγαλύτερο ποσοστό πλειοψηφικά είναι υπέρ του να γίνει μια κυβέρνηση συνεργασίας», είπε ο κ. Μαύρος.

Ως παράδοξο εύρημα χαρακτήρισε ο διευθυντής της MRB το γεγονός πως το 40% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας λέει να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας, ποσοστό ιδιαίτερα μεγάλο για τους ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς παράταξης, ενώ επισήμανε ότι το 50% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θέλει συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία.

Τέλος, ο κ. Μαύρος εκτίμησε ότι οι πιο κρίσιμες εκλογές δεν είναι οι δεύτερες, είναι οι πρώτες, διότι εάν στις πρώτες εκλογές κάποιο κόμμα πάθει «στραπάτσο», οι δυναμικές θα είναι τελείως διαφορετικές και η κατάσταση θα πολωθεί άσχημα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος