Δ. Μαρκόπουλος στο Πρώτο: Δεν ήταν δεδομένο ότι δεν θα είχαμε νεκρούς στις φωτιές, ούτε ότι θα γίνονταν άψογα οι εκκενώσεις (audio)

«Προφανώς και έγιναν λάθη και αστοχίες στη διαχείριση των πυρκαγιών, τα οποία θα εξετάσουμε με ψυχραιμία όταν έρθει η ώρα, αλλά μην τα μηδενίζουμε όλα», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς» με τον Γιώργο Πίκουλα.

«Ήταν τόσο δεδομένο τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας ότι δεν θα είχαμε νεκρούς; Ότι οι εκκενώσεις θα γίνονταν με άψογο τρόπο και ότι θα λειτουργούσε το 112;», διερωτήθηκε, σημειώνοντας ότι δεν θέλει να εξωραΐσει την κατάσταση, καθώς υπήρχαν απώλειες σε δάση και περιουσίες.

Απαντώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ πέθαναν τόσοι άνθρωποι σε μια πυρκαγιά στο Μάτι και πολλοί κάτοικοι περίμεναν επί ώρες δίπλα στη θάλασσα, χωρίς να πηγαίνει ένα σκάφος να τους παραλάβει. «Με την κυβέρνηση της ΝΔ, είδαμε οργανωμένη απομάκρυνση ανθρώπων με φέρι μποτ από την Εύβοια. Δεν θρηνήσαμε νεκρούς, καθώς λειτούργησε το συντεταγμένο και συγκροτημένο Κράτος στις εκκενώσεις», επισήμανε. «Ο πολίτης αναγνωρίζει ότι σε μια κατεύθυνση, ήταν θετικό το κυβερνητικό έργο. Ας μη μηδενίζουμε την προσπάθεια σε μια χώρα που έχει θρηνήσει νεκρούς σε φωτιές», σημείωσε.

 

Επιπλέον, ο κ. Μαρκόπουλος εκτίμησε ότι «το “μπαλάκι” πλέον πέφτει στην πρόληψη. Εκεί θα έπρεπε να έχουμε επιταχύνει κάποια πράγματα το προηγούμενο διάστημα.  Ίσως δεν βγήκαν και κάποιες εκτιμήσεις. Δεν πρέπει να επαναληφθεί αυτό, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Και βέβαια πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα. Και σε αυτό τον τομέα δεν υπάρχουν δικαιολογίες», δήλωσε.

«Πρέπει να γίνουμε σοφότεροι και να μην επαναληφθούν κάποια πράγματα. Αλλά η προστασία της ζωής δεν είναι μικρό πράγμα», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι, παρά τα προβλήματα και τις δύσκολες συνθήκες- «προσφυγικό, πανδημία, πυρκαγιές» – «η κυβέρνηση τα κατάφερε σε γενικές γραμμές» και πως «το γενικό πολιτικό πλάνα, δυο χρόνια τώρα, δείχνει ότι ο κόσμος μας επιβραβεύει, παρά μας επικρίνει». «Δεν λιγοψυχούμε λόγω μιας δύσκολης κατάστασης. Δεν πρέπει να υπάρξει πανικός και διάθεση εκπτώσεων στην κεντρική πολιτική της κυβέρνησης», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος