Δ. Μάντζος στο Πρώτο: “Σωσίβιο” από τον κ. Τσίπρα και στον κ. Μητσοτάκη – Η πρόταση μομφής δεν συνδέεται με εκλογές (audio)

«Καθαρή η θέση του κ. Ανδρουλάκη, είναι μια μελετημένη προσέγγιση ενός πολύ σοβαρού ζητήματος», τόνισε για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Σε ρυθμούς επικαιρότητας» με τον Αλφόνσο Βιτάλη.

«Ο κ. Τσίπρας με μια αιφνιδιαστική κίνηση στη Βουλή, προσπαθώντας να βρει ένα “σωσίβιο” μέσα στο “ναυάγιο” το οποίο βιώνει και λόγω της ένδειας των προτάσεων του αφού η αξιωματική αντιπολίτευση κινείται χωρίς πυξίδα, αλλά και λόγω της ευδιάκριτης πλέον ανόδου του ΚΙΝΑΛ, του ΠΑΣΟΚ, ρίχνει ένα “σωσίβιο” και στον κ. Μητσοτάκη, γιατί πράγματι δίνει τη δυνατότητα στον πρωθυπουργό να συσπειρώσει την κοινοβουλευτική του ομάδα και να αλλάξει την ατζέντα να μιλήσουμε για όλα τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του», επισήμανε ο ίδιος.

«Θα εκμεταλλευθούμε την ευκαιρία να διατυπώσουμε τις δικές μας προτάσεις για την Πολιτική Προστασία και τα υπόλοιπα ζητήματα. Καταλογίζουμε στον κ. Τσίπρα μικροκομματική σκοπιμότητα. Δεν θα προκαλούσαμε εκλογές εδώ και τώρα, διότι κάτι τέτοιο είναι άκαιρο με 100 και πλέον θανάτους την ημέρα», υπογράμμισε.

«Αν είχε το ΚΙΝΑΛ τη δύναμη να επιβάλλει εκλογές δεν θα το έκανε αυτή τη στιγμή. Θεωρούμε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να σκεφτεί καλά πότε θα πάει σε εκλογές. Όποτε γίνουν αυτές, εμείς θα είμαστε ενισχυμένοι και έτοιμοι με τον προγραμματικό μας λόγο», διευκρίνισε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, μίλησε για μια «εντυπωσιακή» ταύτιση απόψεων και στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ, που απορούν «γιατί ψηφίζουμε την πρόταση μομφής ενώ δεν θέλουμε εκλογές». Εξήγησε το λόγο για τον οποίο η συγκεκριμένη διαδικασία δεν συνδέεται ουσιωδώς με τις εκλογές. «Η συνταγματική διαδικασία είναι ουσιαστικά μια αντεστραμμένη πρόταση εμπιστοσύνης. Το ερώτημα που θέτει το Σύνταγμα είναι εάν έχει εμπιστοσύνη η Βουλή στην κυβέρνηση ή δυσπιστεί. Ποιος εμπιστεύεται την κυβέρνηση με βάση την αρχή της δεδηλωμένης; Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Όταν τον καταψηφίσαμε το 2019, αμέσως μετά τις εκλογές, σημαίνει ότι θέλαμε νέες εκλογές; Οι εκλογές είναι η λύση που η Δημοκρατία προτείνει και επιβάλλει ως τελικό στάδιο ενδεχόμενης απώλειας της εμπιστοσύνης. Αν ευδοκιμήσει η πρόταση μομφής θα πάμε σε εκλογές, αυτό είναι επιλογή του Συντάγματος. Το Σύνταγμα θα μας οδηγήσει σε εκλογές», εξήγησε ο κ. Μάντζος.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος