Δ. Μάντζος στο Πρώτο: «Αυτογκόλ» Τσίπρα – Έκλεισε «εδώ και τώρα» τη συζήτηση για τις εκλογές που ζητούσε ο ίδιος (audio)

«Άστοχη και άκαιρη αυτή η πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση μομφής. Αντί να επιμείνουμε και να ζητούμε εξηγήσεις όχι μόνο από τον κ. Στυλιανίδη αλλά και από όλη την κυβέρνηση για τη διαχείριση της κακοκαιρίας, ο κ. Τσίπρας έδωσε το δικαίωμα στον πρωθυπουργό να αλλάξει την ατζέντα, να μιλήσει η κυβέρνηση για ό,τι επιθυμούσε από το κυβερνητικό της έργο», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι μεν, αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

«Συσπείρωσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και τη βάση του κόμματος και έκλεισε- έστω προσωρινά – το ζήτημα των εκλογών, γιατί η αντιπολίτευση δεν μπορεί συνταγματικά να ανοίξει τέτοιο θέμα για τους επόμενους 6 μήνες στη Βουλή. Σε ένα χρόνο ίσως άκαιρο για εκλογές, από άποψη τουλάχιστον υγειονομική, ο κ. Τσίπρας ενώ φώναζε για εκλογές, κατάφερε με αυτή την πρόταση δυσπιστίας να βάλει ένα “αυτογκόλ” και να κλείσει τη συζήτηση “εδώ και τώρα”», εξήγησε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον ίδιον, «εάν το ΚΙΝΑΛ κινούνταν αμιγώς με το κομματικό του συμφέρον, θα έπρεπε να είναι η παράταξη εκείνη που θα φώναζε “εδώ και τώρα” εκλογές. Είναι ευδιάκριτη η τάση ενίσχυσης του Κινήματος, πιο πολύ από τις τρεις παρατάξεις, οι εκλογές συμφέρουν το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν το κάνουμε διότι κρατάμε στα χέρια μας ως πυξίδα το δημόσιο συμφέρον».

Όπως είπε ο κ. Μάντζος, «με 100 και πλέον θανάτους δεν είναι σκόπιμο και φρόνιμο να μιλάμε για εκλογές. Σε λίγο καιρό ελπίζουμε να μπορέσουμε –  μετά τις ολιγωρίες της κυβέρνησης – να έχουμε μια πιο σωστή διαχείριση της πανδημίας, να ηρεμίσει ο κίνδυνος γύρω μας. Εάν μειωθούν οι αριθμοί των θανάτων και των διασωληνώσεων σε πιο ανεκτά επίπεδα, εδώ είμαστε να μιλήσουμε για τις εκλογές», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για τη στάση του ΚΙΝΑΛ, ο ίδιος είπε ότι «δεν θέλαμε να μπούμε σε αυτή την τοξική αντιπαράθεση», σημειώνοντας ότι «είναι καλό ότι η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα στάθηκε στο ύψος της περίστασης και δεν μπήκε στην τοξική αντιπαράθεση».

«Τρεις ημέρες στη Βουλή, είδαμε τις δυο παρατάξεις, τα μέλη του κακέκτυπου δικομματισμού, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να αντιπαρατίθενται όχι πια σε πολιτικές θέσεις ουσίας. Δεν άκουσαν οι πολίτες πως θα γλυτώσουν από μελλοντικές φυσικές καταστροφές, πώς θα φτιάξουμε ένα Κράτος συμπαραστάτη, ανθεκτικό. Άκουσαν ποιος έχει κολλητό τον Φουρθιώτη, ποιος έχει τεχνικό ή νομικό σύμβουλο την Αττική Οδό, ποιος είναι πιο αρεστός στην παραχωρησιούχο εταιρεία. Άκουσαν πράγματα άσχετα με την πραγματική πολιτική. Το ΚΙΝΑΛ συμμετείχε με όρους πραγματικής πολιτικής, με προτάσεις. Επιμένουμε στην πολιτική», επισήμανε ο ίδιος.

Χαρακτήρισε, δε, «αβάσιμα και αναιτιολόγητα» τα σενάρια περί κυβερνητικών συνεργασιών με φόντο την υπερψήφιση της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ επέμεινε ότι η πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας αιφνιδίασε κάθε πολίτη που παρακολουθεί από κοντά την πολιτική επικαιρότητα και την κοινοβουλευτική δραστηριότητα. «Η κυβέρνηση ήταν ήδη στα σχοινιά στο “ρινγκ” της πολιτικής αντιπαράθεσης, είχαμε 3 ημέρες τραυματικής – για την Αττική και άλλες περιοχές- διαχείρισης μιας απολύτως αναμενόμενης κακοκαιρίας. Είχαμε μια κυβέρνηση που απολογείτο για τα μη πεπραγμένα και τα κακώς πεπραγμένα όσον αφορά την κακοκαιρία, και ο κ. Τσίπρας ξαφνικά μέσα στο “ναυάγιο” το πολιτικό στο οποίο βρέθηκε αυτές τις ημέρες και αυτή την περίοδο λόγω της ανόδου – κοινωνικής και όχι απλά δημοσκοπικής – του ΚΙΝΑΛ, προσπάθησε να βρει ένα “σωσίβιο” και έριξε ένα “σωσίβιο” στον κ. Μητσοτάκη», πρόσθεσε ο κ. Μάντζος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος